Nincs több ingyenes frissítés a ZBrush öröklicencekhez

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Pixologic határozatlan ideig ingyenes frissítéseket biztosító politikája a ZBrush öröklicencével rendelkező felhasználók számára befejeződött.

Azon felhasználók, akik 2021. december 29. előtt vásároltak licencet a digitális sculpting szoftverhez, a vásárlást követő egy évig ingyenes frissítést kapnak; azonban azok, akik december 29-ét követően vásárolnak licencet, ezentúl nem kapnak ingyenes frissítéseket.

A cég Maxon általi felvásárlása szintén 2021. december 29-én zárult le.

December 29-től megszűntek a ZBrush öröklicencek

A változás a ZBrush upgrade politikájában várható volt, miután a Maxon bejelentette, hogy a hatósági jóváhagyásig felvásárolják a Pixologic asset-jeit.

A Pixologic politikája, miszerint 1999 óta (a Zbrush első verziójának megjelenése) ingyenes frissítéseket biztosítanak az öröklicenc tulajdonosok számára nem meglepő módon nagyon népszerű volt a felhasználók körében.

Ez a politika azonban egyértelműen fenntarthatatlan, mivel a jövőbeli fejlesztések finanszírozása gyakorlatilag a ZBrush felhasználói bázisának folyamatos növekedésétől függ, amit a piac érésével egyre nehezebb elérni.

A változás időpontja egybeesik az akvizíció befejezésével.

Úgy tűnik, hogy sem a Maxon, sem a Pixologic nem tett hivatalos bejelentést – a cikk megjelenésekor olvasható egy tweet a Maxon Twitter oldalán, miszerint az üzlet hatósági jóváhagyásra vár.

A Pixologic support oldala alapján „A ZBrush és a mögötte álló csapat 2021. december 29-én csatlakozott a Maxonhoz.”

A szöveg kimondja, hogy „azon ügyfelek, akik 2021. december 29. után vásárolnak öröklicencet, nem kapnak ingyenes frissítéseket”.

Az öröklicencek továbbra is elérhetőek lesznek

A support oldal azonban szolgálhat némi jó hírrel is a korábbi üzleti modell kedvelőinek, mivel az öröklicencek továbbra is elérhetőek lesznek.

Az akvizíció bejelentésekor a Pixologic még csak számított rá, hogy ez így lesz.

A Pixologic nyilatkozata alapján „a következő hetekben” további részleteket fognak közölni a felvásárlással kapcsolatban, megjegyezve, hogy „sok olyan részletet kell még kidolgozni, melyek a hatósági jóváhagyásig még nem lehetségesek”.

Ár és elérhetőség

A ZBrush legújabb verziója, a ZBrush 2022 elérhető 64 bites Windows Vista+ és macOS 10.14+ rendszerhez. Az új öröklicencek 895 dollárba kerülnek; az előfizetések ára 39,95 USD/hó vagy 179,95 USD/fél év

Az ZBrush új upgrade politikájának részletei a Pixologic honlapján olvashatóak

Olvasd el a Pixologic online Maxon-Zbrush dokumentációját

MEGOSZTÁS:
Meshmag