Oldify - instant öregítés ZBrush karakter sculptjaidhoz

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A 3D scan specialista 3D Scan Store kiadta az Oldify ZBrush tool-t, melynek segítségével readymade ránc layer-eket tehetünk karakter sculpt-okra, instant öregítést érve el.

Az asset vagy egy nagyon jól kifundált áprilisi tréfa, vagy egy nagyon ügyesen kidolgozott eszköz különböző karakterekvariációk generálásához.

Öregítés valós scan-ek ráncaival

A 3D Scan Store által "karakter öregítő kit"-nek nevezett Oldify egy olyan ZBrush .ztl fájl, mely 10 egész arcos ránc layer-t, valamint 3 high-frequency bőrtextúrát tartalmaz a 3D Scan Store facial scan library-ből.

A felhasználók 8K-s albedo és facial map-et is kapnak PSD formátumban. Alkalmazásukhoz a saját karakterünkre kell wrap-elni a 3D Scan Store ingyenes alap 3D fejmodelljét ZBrush-al, vagy egyéb olyan specialista tool-okkal, mint például a Wrap, majd a wrap-elt hálót a sculpt-ra kell projektálni.

Ezután lehetőség nyílik az Oldify ránc layer-ek hozzáadására, a layer-ek blend-elésével pedig testreszabható az eredmény. A skin texture layer-ek használatával apró részletekkel, pórusokkal és az öregedő bőrre jellemző finom ráncokkal gazdagíthatjuk a végeredményt.

3D Scan Store blogbejegyzésében és a 3D Scan Store Oldify oldalán számos ember és humanoid fejen megfigyelhetjük a tool hatását, férfiakon és nőkön egyaránt.

Ár és rendszerkövetelmény

Az Oldify ZBrush .ztl fájlként kerül forgalomba. A high-frequency bőrtextúra layer-ekhez ZBrush 2022.0.2+ szükséges.

A személyes licencek MSRP-je 59,99 GBP (körülbelül 79 USD), a kereskedelmi licenceké pedig 259,98 GBP-tól kezdődik. A cikk írásakor az Oldify indulási kedvezményt is kínál.

További információ az Oldify-ról a 3D Scan Store blogján
Látogasd meg az Oldify termékoldalát a 3D Scan Store honlapján

MEGOSZTÁS:
Meshmag