Az Antimatter automatikusan kiemeli az embereket a videókból

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A virtual production specialista Vanishing Point kiadta az Antimatter alkalmazást, egy érdekes új eszközt, amely automatikusan kiemeli az embereket a videofelvételekből az utómunka- és a vizuális effektezési munkafolyamatok során.

A hagyományos rotoscoping kiváltását biztosító szoftver feldolgozza a video- és képsorozatokat, majd az ennek eredményeként kapott matte frame-eket kiteszi különböző fájlformátumokba.

Speciális tool-ok virtual production munkákhoz

A Framestore korábbi virtual production TD-je, Ben Sharp által alapított Vanishing Point virtual production tool-okra szakosodott.

Az általa fejlesztett egyéb termékek – a Vector virtual production toolkit, a Viper lens encoding rendszer és a Calibrate X lens calibration tool – felhasználói közé tartozik az Ingenuity Studios és maga a Framestore is.

A szereplők automatikus kiemelése a felvételből utómunkához vagy háttércseréhez

Bár forgatási felhasználásra is tervezték, az Antimatter a Vanishing Point első olyan terméke, amely az offline utómunkálatokat célozza meg, grading, effektelés vagy háttércsere céljából automatikusan kiemelve a felvételekből az embereket.

A Flame gépi tanuláson alapuló semantic keyer megoldásához hasonlóan előállítja egy szereplő matte szekvenciáit, ami lehetővé teszi a szereplő és a háttér külön történő manipulációját az After Effects és más kompozitáló alkalmazásokban.

Ahogy a fenti videóban is látható, nagyon letisztult a felülete, a matte művelethez két preset minőségi mód közül választhatunk, a maszk outline-ját pedig egy egyszerű csúszkán állíthatjuk a zaj eltávolításához.

Az Antimatter „bármilyen video- vagy képsorozatot” képes feldolgozni, a matte frame-ket pedig sorozatként JPEG-, PNG- vagy EXR-fájlokba vagy videóként MOV, MP4 vagy AVI formátumba képes exportálni.

Nem sok egyéb információ van fent a Vanishing Point honlapján, de a mentést tiltó próbaváltozatot letölthetitek, ha vásárlás előtt szeretnétek kipróbálni.

Árak és rendszerkövetelmények

Az Antimatter csak Windows rendszerhez érhető el, és a legújabb Nvidia GTX vagy RTX sorozatba tartozó GPU-t igényel. Az örök licenc áfa nélkül 595 fontba (712 dollárba) kerül.

Olvass többet az Antimatter-ről a Vanishing Point honlapján

MEGOSZTÁS:
Meshmag