iRender: egy fantasztikus render farm OctaneRenderhez

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az iRender a legújabb GeForce RTX 4090 GPU-val rendelkező szerverektől a pipeline teljes felügyeletéig egy fantasztikus online render farm az OctaneRender felhasználók számára. Fedezd fel az általa biztosított előnyöket.

Az OctaneRender a világ egyik első és leggyorsabb GPU-renderelője, torzításmentes, fizikailag helyes output-ot generál. Egy erős GPU előnyeit élvezi, több GPU-val pedig csaknem lineárisan növekszik a teljesítménye.

Az iRender online render farm egyszerűvé teszi a hozzáférést ezekhez a GPU-khoz. Renderelés közben szabadon módosíthatjuk munkánkat, ezzel az iRender a legjobb választás komplex pipeline-okhoz.

iRender – projektrenderelés másként

Az iRender vizuális effektekhez és általános számítógépes grafikai munkákhoz optimalizált professzionális, GPU-gyorsított felhőalapú renderszolgálgató.

Míg más render farmok a saját SaaS (szoftver mint szolgáltatás) modelljüket pártolják, ahol a felhasználóknak csak arra van lehetőségük, hogy feltöltsék a fájljaikat és a renderelés folyamata közben semmilyen módon nem módosíthatják a munkájukat, addig az iRender a saját IaaS(infrastruktúra mint szolgáltatás) modelljéről híres.

A felhasználók távolról csatlakoznak egy vagy több szerverhez, feltelepítik az általuk választott bármely szoftvert, plugint és bővítményt (ezt csak egyszer kell megtenni), majd teljes felügyelet alatt tartják az egész render folyamatot pontosan úgy, mint egy helyi gépen.

Számos előnye van annak, hogy az iRender szerverei teljes felügyelet alatt tarthatók:

  • Más szoftverek vagy az OctaneRender több verziójának támogatása: a felhasználók feltelepíthetnek bármilyen általuk választott alkalmazást.
  • Egyedi produkciós pipeline: egy iRender szerveren szabadon beállítható a teljes pipeline.
  • A legújabb hardver, úgymint GeForce RTX 4090 GPU-k, illetve GeForce RTX 3090 GPU-k NVLinkkel.
  • Egyszerű, költséghatékony munkafolyamat.
  •  

Említett előnyei miatt az iRender egy jó fogadtatású, versenyképes render farm, amely számos globális ranglistán szerepel, úgymint CGDirectorInspirationTutsAll3DPRadarrender és Vfxrendering.

iRender – egy fantasztikus Octane render farm

Lássuk, hogy miért az egyik legjobb felhőalapú renderelő szolgáltatás az iRender az OctaneRender felhasználók számára.

Az Octane bármely verziója és bármely host app használható

Az iRender támogatja az OctaneRender bármely verzióját. A legnépszerűbb host app a Cinema 4D, a Houdini, a Maya, a 3ds Max, a Blender, a Unity ás a Daz Studio, de a következő alkalmazások mindegyikét támogatja az iRender:

Forrás: Otoy.

Ha egyedi pipeline-unk van sok pluginnel, bővítménnyel és sajáttool-okkal, akkor a legjobb választás számunkra az iRender, amelynek távoli szerverét felfoghatjuk egy második munkaállomásnak.

Két erőmű rendereléshez: 8x GeForce RTX 3090 GPU és 2x GeForce RTX 4090 GPU

Az iRender erős render node-okat biztosít multi-GPU-rendereléshez. A legerősebb konfiguráció nyolc NVIDIA GeForce RTX 3090 GPU-val rendelkezik, de választhatunk más csomagot is kettő, négy vagy hat GeForce RTX 3090 GPU-val, és úgy válthatunk közöttük, hogy nem kell újratelepíteni a szoftvereket és az adatokat.

A legújabb technológiával mindig naprakész iRender büszkén mutatja be két GeForce RTX 4090 GPU-val rendelkező szerverét.

Az NVIDIA legújabb grafikus kártyája hatalmas ugrást ígér teljesítményben és hatékonyságban. 16,384 CUDA magjával, 128 harmadik generációs RT magjával, 512 negyedik generációs Tensor magjával és 2,52 GHz-es turbó órajelével gyorsabb ray tracinget és jobb DLSS-t biztosít.

Vessünk egy pillantást az iRender dual GeForce RTX 4090 szervereire vonatkozó OctaneBench benchmark eredményekre:

Az iRender hamarosan bevezeti négy, hat vagy nyolc GeForce RTX 4090 GPU-s csomagjait is, amelyek több lehetőséget biztosítanak az artistok és a stúdiók számára, hogy csökkentsék render idejüket, és spóroljanak az üzembe helyezésen, a villanyszámlán és a karbantartáson.

 Az iRenderrel dolgozhatunk az OctaneRender Standalone változatában, illetve az OctaneRender Studio és az OctaneRender Enterprise előfizetésben elérhető más eszközökkel anélkül, hogy a GPU-k miatt fájna a fejünk.

Egy két GeForce RTX 3090 vagy GeForce RTX 4090 GPU-val rendelkező szerver az OctaneRender Studio számára a legjobb választás, míg egy négy, hat vagy nyolc GeForce RTX 3090 GPU-val rendelkező szerver simán kiszolgálja az OctaneRender Enterprise és az OctaneRender Standalone változatát.

Az OctaneRender fejlesztője, az OTOY szerint a CPU kulcsszerepet játszik abban, hogy rendereléshez gyorsan betöltse a jeleneteket. Az iRender egy erős processzort biztosít a szervereiben: AMD Ryzen Threadripper PRO 3955WX.

Az AMD 7 nm-es Zen 2 magot tartalmazó sWRX8 foglalatú architektúra felhasználásával gyártott 3955WX arra lett tervezve, hogy kivételes teljesítményt nyújtson olyan szakemberek számára, mint az artistok, építészek, mérnökök és adattudósok.

A 16 magnak és 32 szálnak, 3,9 GHz-es alapórajelnek, 4,3 GHz-es turbó órajelnek és 64 MB L3 gyorsítótárnak köszönhetően lerövidíti a 8K videók, nagy felbontású fényképek és 3D-modellek betöltési idejét. A gyorsabb CPU-nak köszönhetően gyorsabb a mesh adatok kinyerése, a textúrák betöltése, illetve a jelenetek adatainak feldolgozása.

Van itt még valami...

Az OctaneRender és a gazdaszoftver bármely verziójának támogatása és csúcsminőségű hardvere mellett az iRender számos más előnnyel is rendelkezik.

NVLink nagy és bonyolult jelenetekhez

Ha nem elég 24 GB VRAM a jelenetünkhöz, az NVLink segítségével további memóriához juthatunk. Az iRender dual GeForce RTX 3090 szervereitől mindig igényelhető NVLink Bridge.

Kérés esetén extra szolgáltatások is igénybe vehetők

Az iRender extra szolgáltatásokat biztosít, úgymint váltás a csomagok között az adatok újratelepítése nélkül, a lehetséges képméret vagy a tárolókapacitás növelése, illetve másolatkészítés céljából a munkakörnyezet rendszerképének klónozása. A honlapon egy csevegőablakon keresztül segítséget kérhetünk az iRender támogatási munkatársaitól, hogyan kell ezt megtenni.

Többféle lehetőség adataink továbbításához:

Az iRender különböző lehetőségeket kínál adataink távoli szervereire történő átviteléhez. iRender Drive és GPUHub Sync nevű hatékony fájlátviteli eszközei nagy átviteli sebességet, hatalmas adatkapacitást biztosítanak, és teljesen ingyenes a használatuk.

Adatainkat bármikor áttehetjük csatlakozás nélkül is az iRender Drive vagy GPUHub Sync szervereire – a bejelentkezési adatokat elmentve –, az adatok pedig automatikusan szinkronizálódnak a szerver Z: meghajtójára. Innentől csak csatlakozni kell a távoli szerverhez, és máris használhatjuk az adatokat.

De használhatjuk más gyártóktól származó saját átviteli eszközeinket is, mint például Dropbox, Google Drive, OneDrive vagy WeTransfer, az iRender távoli szerverei rendelkeznek internet-hozzáféréssel, így más honlapokhoz is hozzáférhetünk, hogy átvigyük a fájljainkat.

Tartós bérletre vonatkozó kedvezmények

Az óránkénti bérleti díjakon kívül 8%–20% közötti megtakarítást érhetünk el az iRender fix bérletiszolgátatásával. Van egy hatórás bérleti csomag bárki számára, aki munkanap közben szeretne gépet bérelni, különösen nagy projektek számára azonban az iRender a napi, heti vagy havi bérleti csomagot javasolja.

kedvezmény vonzó (akár 10% a napi csomagokra, 20% a heti és a havi csomagokra), és nem kell aggódni a túlszámlázás miatt, ha elfelejtjük leállítani a szervert.

Állandó élő támogatási szolgáltatás

Az iRender támogatási munkatársai mind valós személyek, akik gyorsan és hatékonyan képesek segíteni a problémák megoldásában, időt és pénzt megtakarítva nekünk.

Regisztrálj iRender fiókot, és próbáld ki magad is az iRender szervereit

MEGOSZTÁS:
Meshmag