Csekkold a Rokoko Vision-t, az új böngészőalapú AI mocap tool-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Rokoko kiadta az AI képzett böngészőalapú Rokoko Vision tool-t, melynek segítségével mozgásadatokat nyerhetünk ki videófelvételekből, majd retarget-elhetjük azokat 3D karakterekre. 

A tool lehetővé teszi a mozgások előnézetét, vágását és FBX formátumban történő exportálását Blender-be, Maya-ba, Unity-be és UE-be webböngészőn belül. 

Egykamerás felvételek esetén a tool használata ingyenes, a dual camera támogatás - mely a Rokoko Vision fontos újdonsága - előfizetéssel érhető el. 

AI alapú mocap rendszer a teljes test animációs adatainak kinyeréséhez videókból

Tavalyi megjelenésekor az eredeti Rokoko Video volt a legújabb AI mocap tool egy színész mozgásadatainak kinyeréséhez videófelvételekből. 

Az ingyenes böngésző alapú platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy színészről készült felvételeket DSLR fényképezőgépről, webkameráról vagy okostelefonról streameljenek, vagy feltöltsenek egy meglévő videót.

A Rokoko ezután feldolgozza a videót a felhőben, kinyerve a színész testének és végtagjainak mozgását: a Rokoko online GYIK-je szerint körülbelül 30-40 másodpercet vesz igénybe egy 10 másodperces videó feldolgozása.

Vágd és exportáld az animációkat böngészőn belül FBX formátumban 

Az eredeti Rokoko Video a Rokoko fizikai mocap hardvertermékeihez hasonló munkafolyamatot követett, mint például a SmartSuit Pro II inerciális mocapruha és a Smartgloves, majd a felhasználók a Rokoko Studio-val tisztították és exportálták az animációs adatokat.

A Rokoko Vision-nek hála több lépés is elvégezhetünk böngészőn belül, beleértve a mozgások előnézetét és vágását, valamint FBX formátumban történő exportálását. 

Továbbra is használható azonban a Rokoko Studio az adatok tisztításához exportálás előtt: a szoftver locomotion szűrője segít kijavítani a videó alapú mozgásrögzítő rendszereknél gyakori lábcsúszást.

A Rokoko Studio előfizetéssel exportálhatunk BVH formátumban is, illetve élőben stream-elhetünk a Blender, Cinema 4D, Maya, Unity és Unreal Engine alkalmazásokba.

Dual camera támogatás a fizetős verzióval

A Rokoko Vision másik kulcsfontosságú változása, hogy a rendszer támogatja a dual camera setup-okat is, ezzel javítva a kinyert adatok pontosságát. 

A Rokoko honlapja szerint a “ kétkamerás felvétel ideális választás minden professzionális munka esetén a valósághű és részletes mocap-hez”, ami arra utal, hogy a cég a final-quality VFX és gamedev mellett a previs és referencia animációt is célozza. 

A kétkamerás rögzítés egyszerű kalibrációs folyamatot követ, támogatja a DSLR kamerákat, webkamerákat, valamint az Android és iOS telefonokat, de csak a fizetős Rokoko Plus és Rokoko Pro előfizetéssel rendelkező felhasználók számára érhető el.

Ár és rendszerkövetelmények

A Rokoko Vision ingyenes, de a használatához regisztrálni kell egy ingyenes Starter fiókot a Rokoko honlapján, amely lehetővé teszi a Rokoko Studio használatát is.

Maga a Rokoko Vision böngészőalapú: bár a Rokoko végzett pár limitált tesztet Safariban, Edge-ben és Firefoxban, inkább Chrome-ot ajánlják. A támogatott kamerák listája itt található. 

A Rokoko Studio kompatibilis a 64 bites Windows 10+ és a macOS 11.0+ rendszerrel.

Az ingyenes Starter fiókok támogatják az egykamerás rögzítést és az FBX exportálást; a Plus fiókok havi 20 dollárba kerülnek, és kétkamerás rögzítést, BVH-exportot és streamelést tesznek lehetővé DCC-alkalmazásokhoz.

Olvass többet a Rokoko Vision-ről a Rokoko honlapján

Tekintsd meg a Rokoko Vision új funkcióinak teljes listáját az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag