Standalone AI mocap opcióval bővült a Wonder Studio

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Wonder Dynamics új, standalone AI mocap opcióval egészítette ki a Wonder Studio-t, a mesterséges intelligencia által vezérelt online platformot, amellyel 3D karaktereket inzertálhatunk videókba. 

Az új AI MocAP project type lehetővé teszi, hogy mocap adatokat generáljunk videófelvételekből a VFX shot-ok kirenderelése nélkül. 

A cég egy credit alapú árazást is bevezetett, az AI MoCap project-ek ötször kevesebb credit-et “fogyasztanak”  mint a standard Live Action project-ek. 

Automatikusan 3D karakterre cseréli a színészt a felvételekben 

Az év elején kiadott Wonder Studio egykamerás felvételeket dolgoz fel, követi a színész mozgását, roto mask-okat és clean plate-ket generál, az élő színészt CG karakterre cseréli és a világítást automatikusan a háttérhez igazítja. 

A renderelt videó mellett a felhasználók clean plate-ket és alpha mask-okat tölthetnek le a színész számára PNG képsorozatként exportálva, mocap adatként FBX formátumban, és komplett Blender jelenet fájlként. 

Olvass többet a Wonder Studio működéséről ide kattintva

Az új AI MoCap opció test és ujj mocap-et generál a felvételekből

Az új AI MocAP project type lehetővé teszi, hogy csak mocap adatokat generáljunk a videós felvételekből a VFX shot-ok feldolgozása nélkül. 

Tartalmazza a teljes test és az ujjak tracking adatait is. 

Az AI MoCap project-ek olcsóbbak, mint a full Live Action project-ek, a credit alapú díjazás szerint egy másodpercnyi videó feldolgozása 5 credit-be kerül, míg ugyanezért Live Action project-ek esetén 20 credit-et kérnek el. 

A Lite előfizetés havi 3000 - a Pro előfizetés pedig havi 12.000 credit-et tartalmaz. A fel nem használt credit-ek nem vihetőek át a következő hónapra. 

Jelenleg nincs arra opció, hogy folytathassuk a videók feldolgozását ha kifutunk a credit-ekből, de a Wonder Dynamics ígérete szerint dolgoznak azon, hogy plusz credit-et tudjunk vásárolni ilyen helyzetben.

Ár és rendszerkövetelmény

A Wonder Studio böngésző alapú, Chrome-ban vagy Safariban fut. Jelenleg nem támogatja a mobil böngészőket.

A Lite előfizetések ára 29,99 USD/hó vagy 299,88 USD/év, a renderelt videót 1080p felbontásban exportálhatjuk, valamint exportálhatunk mocap-et, clean plate-ket és Blender jeleneteket. 

A Pro előfizetések ára 149,99 USD/hó vagy 1499,88 USD év, a maximum export felbontás 4K, illetve lehetőséget nyújt roto mask-ok exportálására is. 

A felhasználási feltételek elfogadásával “non-exlusive” engedélyt adunk a Wonder Dynamics-nak a platformon keresztül létrehozott content-ek felhasználására a AI modell fejlesztéséhez. 

Tudj meg többet a Wonder Studio új AI MoCap project type-ről

További információk a Wonder Studio új, credit alapú árazásáról

Tekintsd meg a Lite és Pro előfizetést összehasonlító táblázatot

MEGOSZTÁS:
Meshmag