Madár generátor Blender-hez

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Jesse Mietinnen (Blenderesse) developer kiadta a Bird Generator Setup-ot, egy új Blender add-ont animált madarak generálásához, melyeket animációk és motion grafikák hátterében lehet használni. 

A tool ingyenesen elérhető beta-ban a Blender Geometry Nodes rendszeren alapszik.

Az intuitív tool repülő madarakat ad a Blender animáció hátteréhez

A Bird Generator Setup segítségével gyorsan adhatunk repülő madarakat egy shot-hoz. A generált 3D madarak a path szögének megfelelően csapkodnak vagy siklanak. 

5 különböző méretű madár preset érhető el, köztük sas, papagáj és galamb. A beállított értékek csúszka alapú vezérlővel állíthatóak. 

Használhatjuk a madarak egyszerűsített és kidolgozottabb verzióját is, melyek esetén a tollak sokkal részletesebbek, de az add-on elsődleges céla, hogy madarakat generáljon egy shot hátteréhez.

Mietinnen szerint a beta kiadásban a 3D modellek borzalmas procedurális testtel és lábakkal rendelkeznek, ezért nem közeli shot-okhoz tervezték őket. 

A tool Mietinnen legújabb Geometry Nodes set-up-ja, korábban már olyan olcsó add-on-okat is kiadott mint a borostyán, fa, kastély és nyaraló generátor. 

Ár és rendszerkövetelmények

A Bird Generator Setup ingyenesen elérhető beta-ban. Kompatibilis a Blender 3.6-al. 

Olvass többet a Bird Generator Setup-ról Jesse Miettinen Gumroad store-jában. 

MEGOSZTÁS:
Meshmag