A Foundry kiadta a Katana 7.0-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Foundry kiadta a Katana 7.0-t, a lighting és lookdev szoftver legújabb verzióját. 

Az új Native USD framewok ugyanazon architektúrára épül mint a Nuke új USD alapú 3D rendszere, mellyel a Live Rendering “akár kétszer gyorsabbá válik”. 

A frissítést egyszerre adták ki a Katana 6.5-ös verziójával, ami azonban a VFX Reference Platform 2022-re épül. 

Az új USD framework egyszerűbbé teszi az USD munkafolyamatokat

A Katana 7.0 legfontosabb újítása az Universal Scene Description (OpenUSD) framework-re épülő USD-native workflow produkciós pipeline-hoz. 

Bár a Katana már egy ideje képes USD adatok importálására, az új Native USD framework jobb teljesítményt biztosít nagyméretű produkciós asset-ekkel történő munkavégzés során. 

A felhasználók új node-kat kapnak USD Stage-k készítéséhez valamint manipulálásához, a stúdiók saját node-kat és engine-ket építhetnek és integrálhatják a saját USD verziójukat a Katana FnUsd library helyett. 

A meglévő USD framework - amely a Geolib scene graph processing engine-t használja - és az új Native USD framework “belátható ideig” egyszerre lesz elérhető. 

Teljesítménybeli javítások és a Hydra viewer frissítése

A meglévő funkciók közül frissítették a Hydra viewer-t, mely OpenVDB volumes támogatással bővült.

A Live Rendering mostantól multi-threaded, aminek köszönhetően “akár kétszer” gyorsabbá válik a renderelés. 

A Geolib3-MT runtime-t optimalizálták a memóriakezelés javításának érdekében, és három alternatív scene caching mode-t is támogat. 

Támogatja ugyanazokat a pipeline standard-eket mint a Nuke 15.0 és a Mari 7.0 

A pipeline integrációt tekintve a Katana 7.0 támogatja a CY2023 specifikációt a VFX Reference Platform-hoz, valamint a USD 23.05-öt és a Rocky Linux-t. 

A Foundry ugyanezeket az ipari szabványokat támogatja a többi szoftverének legújabb verzióiban is: a múlt hónapban megjelent Nuke 15.0-ban és a várva várt Mari 7.0-ban. 

Ár és rendszerkövetelmények

A Katana 7.0 elérhető Windows 10 és Rocky Linux 9 rendszerekhez. A szoftver használatához előfizetés szükséges.

A Katana 6.0 óta a Katana Interactive előfizetés ára évi 200 dollárral, 4199 dollárra emelkedett. A Katana Render előfizetés évi 323 dollárba kerül, ami 15 dolláros áremelkedést jelent. 

Olvasd el a Katana új funkcióinak áttekintését a Foundry honlapján

Tekintsd meg a Katana 7.0 új funkcióinak teljes listáját az online kiadási jegyzékben 

MEGOSZTÁS:
Meshmag