A Move AI kiadta a Move One-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Move AI kiadta a Move One-t, a régóta várt AI-alapú marker nélküli iOS mocap alkalmazást.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók kinyerjék az Iphone-on rögzített videóból a színész mozgását FBX vagy USD formátumban, majd felhasználhassák azt olyan DCC szoftverekben és játékmotorokban mint a Blender, Maya, vagy UE5. 

Magas minőségű test és ujj mocap Iphone-on rögzített videóból

Az év elején kiadott és pozitív visszajelzéseket bezsebelő Move.ai célja, hogy produkciós minőségű mocap adatokat generáljon két-hat, tripodra szerelt Iphone-on rögzített videókból. 

A Move One ugyanezt a marker nélküli mocap technológiát kínálja egykamerás felvételekhez. 

A felhasználók Iphone-on rögzítik a színész mozgását "A" pózból indulva, figyelve rá, hogy a frame-n belül maradjon, majd feltöltik a videót az online feldolgozásához. 

A feldolgozott animáció FBX vagy USD (.usdc) formátumban tölthető le DCC-alkalmazásokban vagy játékmotorokban való használatra, az új Chrome bővítmény pedig lehetővé teszi az adatok közvetlen PC-re küldését.

Legfeljebb 60 másodpercet klipeket támogat, az eredeti videó exportálható az FBX fájl mellett, amely tartalmazza a full-body és finger tracking-et, de az arcanimációt nem. 

A Move AI honlapján a Move One oldalon képet kaphatunk a minőségről, melyeket az app béta tesztelői készítettek. 

Miben különbözik a Move One az eredeti Move.ai-tól?

A Move One egyetlen kamerából nyer ki adatokat, így nyilvánvalóan van pár korlátozó tényező a többkamerás setup-hoz képest. 

Míg a többkamerás rendszer több színészt is támogat, a Move One jelenleg csak egy színész mozgását tudja rögzíteni.

Úgy tűnik, hogy nem lehet egyéni karakterre retarget-elt Blender vagy Maya HIK fájlt generálni, ellentétben a multi-camera setup-oknál. 

Az online dokumentációban található áttekintés a Move One-ban generált animációs adatok manuális retarget-eléséhez Blender-ben, Cinema 4D-ben, Maya-ban, Unity-ben és Unreal Engine-ben. 

Ár és rendszerkövetelmények

A Move One kompatibilis az iOS 16.4+ verzióval. Maga az alkalmazás ingyenes. Az adatok feldolgozása kreditekkel történik, egy kredit egy másodpercnyi feldolgozott videónak felel meg. 

Az ingyenes regisztráció után 30 kreditet kapnak a felhasználók, utána a videó feldolgozásához fizetős előfizetés szükséges. Az ingyenes fiókok 30 másodperces videókra korlátozódnak.

A Move One Starter előfizetések ára 30 USD/hó, amely havi 300 kreditet tartalmaz; vagy 288 USD/év, ami évi 3600 kreditet tartalmaz. A fel nem használt kreditek elvesznek.

További információ a Move One-ról on Move AI honlapján

Töltsd le a Move One-t az App Store-ból

MEGOSZTÁS:
Meshmag