A Reallusion kiadta az AccuFace-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Reallusion kiadta a GPU-gyorsított AccuFace AI mocap plugin-t iClone-hoz.

Az add-on képes kinyerni egy színész arcának mocap adatait egy standard 720p-s videófelvételből, majd valós időben streamel-ni azt az animációs szoftverbe.

Kompatibilis az iClone AccuLips automatizált lip-sync rendszerével, ami számos nyelven képes pontos ajakmozgást generálni.

Kinyeri egy színész arcának mozgását, majd stream-eli azt egy 3D karakterre iClone-ban 

Az AccuFace kinyeri egy színész arcának mocap adatait egy élő, vagy előre felvett videóból, majd valós időben stream-eli azt iClone-ba. 

Normál USB-s webkamerákkal vagy laptop kamerákkal való használatra készült, így viszonylag gyenge minőségű felvételekkel is tud dolgozni: az ajánlott minimum 720p felbontás és 30fps.

A vezérlők alkalmasak a nyers animációs adatok zajtalanításához és smooth-olásához, valamint az arc különböző régióinak mozgási erősségének beállításához a karakter retarget-elésekor.

A process GPU-gyorsított, viszonylag új NVIDIA GPU-t igényel, minimum 2019-es GeForce RTX 2060-t.

Miért válasszuk az AccuFace-t?

Számos harmadik féltől származó app létezik már az arc mocap adatainak videóból való kinyerésére, az iClone-nak van viszont két saját arc mocap add on-ja: a Live Face iPhone-okkal való használatra, és egy integráció a Faceware real-time arc tracking technológiájával.

Amellett, hogy webkamerákra optimalizálták, az AccuFace értékesítési pontjai közé tartozik timecode sync és az iClone natív tool-jainak támogatása: az add-on optimalizált AccuLips-re, ami az angolon kívül más nyelveket is támogat.

Nézd meg az Reallusion arc mocap add-on összehasonlító táblázatát az online GYIK-ben

Ár és rendszerkövetelmények

Az AccuFace kompatibilis az iClone 8.33+ verzióval, kompatibilis NVIDIA GPU-t igényel. MSRP-je 499 dollár, bár a cikk írásakor indulási kedvezmény is elérhető.

Maga az iClone kompatibilis a 64 bites Windows 7+ rendszerrel. Az új öröklicencek 599 dollárba kerülnek.

Olvasd el az AccuFace-ről szóló áttekintést a Reallusion honlapján

Látogasd meg az AccuFace honlapját

MEGOSZTÁS:
Meshmag