Érzelmi átmentek animálása Maya-ban - tutorial

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Gnomon Workshop kiadta az “Animating Emotional Transitions in Maya” c. karakteranimációs tutorial-t, melyet a DNEG animációs igazgatója, Chris Kirshbaum készített. 

A workshop több mint kétórányi Maya-s oktatást biztosít. 

Demo reel-hez is felhasználható animációs tartalom készítése Maya-ban

A workshop során Kirshbaum bemutatja, hogy hogyan lehet érzelmi átmeneteket megeleveníteni, illetve azt elemzi, hogyan lehet ezt hatékony vizuális történetmeséléssé alakítani. 

A munka Maya-ban történik, kitér a Maya Workspaces, a Graph Editor és a Playblast funkció használatára az animációk ellenőrzésére, valamint néhány egyszerű szkriptelésre is. 

A concept-eket az animációs filmek szempontjából tanítja, de bármilyen személyes vagy szakmai kreatív projektben alkalmazhatók, beleértve a demo reel készítését is. 

A képzés bármilyen szintű animátor számára alkalmas, a teljesen kezdőktől és diákoktól az olyan tapasztaltabb artist-okig, akik csak friss tudásra vágynak.

Az oktatóvideók mellett a workshop nézői letölthetik a Kirshbaum's Playblast-ját tanulmányozás céljából. A tutorial-ban a ProRigs kereskedelmi karakter rig-jeit használja. 

Az artist-ról

Chris Kirshbaum a DNEG animációs igazgatója. Korábban olyan stúdiókban dolgozott, mint a Cinesite és a DreamWorks Animation, játékfilmeken, rövidfilmeken és egyéb TV-s különlegességeken. 

3D animáció mellett dolgozott 2D animációval special effects artist,-ként, illetve zenészként fellépett színpadon, színházban és tévében is. 

Ár és elérhetőség

Az “Animating Emotional Transitions in Maya” tutorial a The Gnomon Workshop előfizetéssel érhető el, amely több mint 300 oktatóanyaghoz biztosít hozzáférést.

Az előfizetések ára 54 USD/hó vagy 499 USD/év. Ingyenes próbaverziók állnak rendelkezésre.

Tudj meg többet az “Animating Emotional Transitions in Maya” tutorial-ról a The Gnomon Workshop honlapján

MEGOSZTÁS:
Meshmag