A Bleank kiadta a Black Ink 2023-at

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Bleank kiadta a Black Ink 2023-at, az innovatív GPU-gyorsítású digitális painting szoftver jelentős frissítését, amelyben átalakították a felhasználói felületet, a rendermotort és az ecsetkezelést.

A frissítés a Photoshop-stílusú Magic Wand és Paint Bucket tool-okkal és a PSD fájlok támogatásával bővült, illetve a rajzolás közbeni nyomásérzékenység is sokat javult.

Digitális painting tool számos innovatív funkcióval

A Black Ink, mely egy évtizede jelent meg alfa verzióban, egy GPU-gyorsítású digitális painting app.

Képes professzionális minőségű illusztrációk és concept art-ok készítésére, támogatja a 64 bites lineáris renderelést, és a max 64 000 px-es layer felbontást.

Számos szokatlan funkcióval is rendelkezik, beleértve a brush shader language-t az egyedi ecsetek létrehozásához, és a node alapú rendszert layerek kompolásához.

Black Ink 2023: jelentős workflow és teljesítménybeli változások

a Black Ink 2023 egy jelentős kiadás, mivel átalakították a rendermotort és a felhasználói felületet.

A felhasználói felület immár szabványos, Photoshop-stílusú konfigurációval rendelkezik, a legfontosabb eszközök a függőleges tool-barban találhatóak.

Új képszerkesztő eszközök és a meglévő funkciókat érintő frissétek

A Black Ink 2023-ban frissítették az ecsetkezelési munkafolyamatokat, újratervezték a Brush Managert, és lehetőség nyílt az ecsetek előnézetére a Windows Fájlkezelőben.

A színválasztás is megújult: a Global Colors panel elválasztja az elő- és a háttérszíneket, valamint lehetőség nyílt kedvenc szín preset-ek készítésére is.

A kiválasztási és képszerkesztő funkciók a Magic Wand és Paint Bucket eszközökkel, valamint az ismétlődő minták létrehozására szolgáló Tiling operátorral bővültek.

PSD-fájlok támogatása és a nem Wacoon eszközök jobb támogatottsága

Bevezették a PSD fájlformátum kezdeti támogatását, lehetővé téve a fájlok cseréjét Photoshoppal és más digitális festőszoftverekkel.

Bár az importálási folyamat megőrzi a rétegeket és a maszkokat, a rétegeffektek és -csoportok jelenleg még nem támogatottak.

A Black Ink mostantól támogatja a Windows Ink-et, valamint a Wacom WinTab API-ját is, ami javítja a rajzolási teljesítményt a nem Wacom-eszközökön, és szerkeszthető nyomásgörbét biztosít, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy testreszabják az ecsetvonások reakcióját a ceruza nyomásakor.

Ár és rendszerkövetelmények


A Black Ink 2023 elérhető a Windows 7+ rendszerhez. Az új személyes licencek MSRP-je 59 € (körülbelül 65 USD); a vállalati licencek ára pedig 99 euró (110 dollár).

A meglévő felhasználók számára a Black Ink 2023 az első fizetős frissítés a kezdeti kiadás óta: ezt a problémát a Bleank ebben a blogbejegyzésben tárgyalja.

Olvasd el a Black Ink 2023 új funkcióinak teljes listáját az online változásnaplóban

MEGOSZTÁS:
Meshmag