A CoSA VFX feltárja Gotham harmadik évadának titkait

A napokban ért véget a sorozat harmadik évada, ideje volt hát felfedni, hogy mennyi a valóság és mennyi a trükk a látottakból.

A CoSA VFX stúdió dolgozik többek közt a Gotham című sorozaton is, amely a DC Univerzum egyik legismertebb városában játszódik. A történet évekkel Batman felbukkanása előtt játszódik, és azt meséli el, miként vált James Gordon felügyelő a város rendőrségének feje. Mivel a sztori egy fiktív városban játszódik, így a VFX stúdiónak is fontos szerep jut a helyszínek életre keltésében.

https://vimeo.com/220664691

A CoSA VFX az alábbi videóban leplezte le munkájának néhány részletét. A video elején rögtön egy teljes látképet kapunk Gotham koszos, komor városáról. Ennek nagyjából az egyharmada valós, a többi a grafikusok keze munkája. Ugyanígy a vasútállomás sem valódi, főleg a mozdony nem. A raktárt sem pakolták tele üres ládákkal a forgatás kedvéért, ahogy az autós jelenetben is csak az autó és utasai valódiak. Szomorú, de az esküvőre sem mentek el annyian, mint arra az ifjú pár talán számított, ezért picit felturbózták a tömeget. Szerencsére a kardal ugráló kaszkadőrt sem kellett a valóságban jégszoborrá változtatni – elég volt utólag megpiszkálni a jelenetet. A háztetőről a nyakkendőjénél fogva lelógatott színész sem esett volna túl nagyot a valóságban. Ami viszont a video tanúsága szerint az egyik legnagyobb trükk, az a háztetőn álló álarcos, aki mögött az egész város látképe húzódik. Na ez az, amiből a színészen kívül a világon semmi nem igaz.

A Gotham nagy népszerűségnek örvend, így nem meglepő, hogy már forog a negyedik évad, amely még idén elrajtol.

MEGOSZTÁS:
Meshmag