Megérkezett az akár nyolcszor gyorsabb Maxwell 4.1

A szoftver legújabb verziójában helyet kapott az Innobright Altus szoftverén alapuló új, GPU-ra támaszkodó zajmentesítő is.

A Next Limit elkészült a Maxwell legújabb, 4.1-es verziójával, amely már elérhető Windowsra, Linuxra és macOS-re is. Az új verzió több érdekes és hasznos újítást hozott magával. Ezek nem csak megkönnyítik a munkát, de gyorsabbá is teszik azt.

A Maxwell 4.1 egyik legfontosabb újdonsága, a Denoiser rendszer, amely az Innobright által fejlesztett Altuson alapul. A render folyamat alacsony mintavétellel történik, majd a végén egy külön folyamatként megy végbe a zajcsökkentés. Ezzel a két lépcsőssé vált render folyamat a fejlesztők ígérete szerint akár nyolcszor gyorsabbá válhat, mint a magas mintavételezésen alapuló render. Persze ezzel nem találták fel a spanyol viaszt, hiszen korábban többek közt a Pixar a RenderManhez, a Render Legion a Corona Rendererhez vagy a Chaos Group a V-Rayhez is készített hasonlót.

A másik fontos újdonság a Multilight 2, amely a több új funkcióval is bővült a Maxwell 4.0-ban önálló eszközzé vált elődhöz képest. A Multilight 2-ben élőben is finomíthatunk a fényeken anélkül, hogy minden változtatás után renderelni kellene, hogy lássuk az eredményt. Új panelen kezelhetjük a fényeket, valamint előre készített beállításokat is egyetlen mozdulattal a jelenetünkhöz adhatunk.

Sokat javítottak a GPU-alapú render motor memóriakezelésén is, amellyel a fejlesztők újabb jelentős lépést tettek a későbbre tervezett multi GPU támogatás felé. A Maxwell 4.1 emellett kezelni tudja a Mitsubishi MERL adatbázisát, valamint az X-Rite AxF fájljait is.

A Maxwell 4.1 újdonságainak teljes listáját a hivatalos oldalon lehet elolvasni.

MEGOSZTÁS:
Meshmag