Megérkezett a Vue és PlantFactory szoftverek új generációja

Befutott az E-on szofvereinek új generációja, megjelent a Vue Infinite 2016 R3, a Vue xStream R3 és a PlantFactory 2016 R3.

Ha tájmodellezés, akkor E-on, pontosabban az E-on Vue szoftvercsaládja kínálja az egyik legkézenfekvőbb megoldást. A stúdió a napokban tette közzé a legújabb generációt, megérkezett a Vue Infinite 2016 R3, a Vue xStream R3 és a PlantFactory 2016 R3. Előbbi kettő inkább teljesítménybeli fejlesztéseken esett át, míg utóbbi új funkciókkal bővült.

A Vue Infinite 2016 R3, valamint a Vue xStream R3 elsősorban sebesség és teljesítmény terén nyújt érezhető előrelépést. A fejlesztők ígérete szerint a jelenetek elmentése nem csupán négyszer gyorsabbá vált, de helytakarékosság terén is sokat fejlődött. A készítők emellett javítottak a szoftver (és a plugin) stabilitásán és teljesítményén is, habár e kettőt nem részletezték. Újdonság a Hi-DPI kijelzők támogatása Windows és MacOS alatt. A Path Tracer rendermotor is frissült, immár támogatja a soft shadow, az elmosódott tükröződés és a refraction effekteket, valamint a spectral cloud rétegeket is. Emellett javítottak a HDR rendereken is, amely szintén új funkciókkal bővült.

A Vue Infinite 2016 R3 és a Vue xStream R3 is ingyenes frissítésként érkezett meg a már regisztrált felhasználóknak. Az új felhasználók viszont 1300-1700 dollár közötti összegeket kénytelenek fizetni értük. Megjelent ugyanakkor a Vue 2016 R3 PLE, a szoftver ingyenes tanuló verziója is. A frissítés részletes leírását a hivatalos oldalon olvashatjátok.

Szintén elérhető a PlantFactory 2016 R3 is, amellyel animálható 3d-s növényzetet készíthetünk. Az új frissítéssel jelentősen kibővül a növényzetfestő rendszer, amellyel manuálisan módosíthatjuk a növények modelljeit. Teljesítményjavulást és gyorsulást itt is megfigyelhetünk, beleértve az előnézet betöltését is. A frissítéssel kibővültek az exportálási lehetőségek is.

A PlantFactory 2016 R3 három kiadásban érhető el: Artist, Designer és Studio. Emellett a PlantFactory 2016 R3 PLE, vagyis az ingyenes tanulói kiadás is megérkezett. A frissítés részletes leírását a hivatalos oldalon találjátok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag