Megérkezett a Flame 2020

Az Autodesk kiadta a Flame 2020-at. A compositing és vizuális effekt szoftver frissítésével új machine-learning alapú toolok érkeztek a Z-depth mapok és emberi arc normal mapok videofelvételekből való kinyerésére.

A frissítés után a Flame, a Flame Assist és a Flare is támogatja az OFX pluginokat; illetve a Flame és a Flare támogatást kapott a Cryptomatte-hoz is.

Flame 2020: új AI alapú depth és normal map generáció
A Flame legnagyobb újítása az automatikus Z-depth map generátor, és az emberi arcokra vonatkozó normal map generátor.

Mindkettőt machine learning-gel fejlesztették ki, így analizálják a videoanyagokat, amiből aztán szintetikus render passokat készítenek, amik segítségével újrafényelhetjük, vagy effekteket adhatunk hozzá a felvételhez.

A szoftver már támogatja a refractiont transparent és translucent materialok esetében is, és ezzel kapcsolatban egy új Index of Refraction beállítás is érkezett.

A worflow-val kapcsolatos újítások között van az új, teljes szélességű layout a UI fontosabb részeihez, köztük a MasterGrade és a Surface interfészekhez is, amiknek köszönhetően egyszerűbb és gyorsabb a munka.

A frissítésbe bekerült az új Manager: az Action, Image és GMask számára egy új skematikus nézet, amivel kényelmesebb a video- vagy 3D layerek hozzáadása és elrendezése.

A Linux felhasználók számára megérkezett a GPU által gyorsított background rendering, ami automatikusan frissül a shot módosítása után.

Ezek mellett az UDIM UV layout is támogatást kapott – ezt a formátumot például a Mari használja még.

Cryptomatte és OFX plugin támogatás a Flame-ben és Flare-ben, OFX támogatás a Flame Assist-ban
A Flame termékcsaládban a Flame és a Flare is támogatást kapott a Cryptomatte-hoz, a Psyop open-source ID matte generációs rendszeréhez.

A frissítés után a Flame, a Flame Assist és a Flare is támogatja az OFX pluginokat, Batch node-ok és a Flame timeline útján is.

A Flame 2020 újdonságainak teljes listája az online dokumentációban

Több információ a Flame-ről az Autodesk weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag