Megjelent a ZBrush 2019.1

A Pixologic kiadta a ZBrush 2019.1-et. A digitális sculpting szoftver legújabb frissítésében egy új osztott képernyős mód érkezett, ami által egy SubToolon teljesen külön nézetben is lehetséges dolgozni.

Az új verzió már akár 64 kamera importálását és exportálását is támogatja FBX formátumban, és egy új Groups Intersection mód is érkezett a Smooth Brush Modifierekhez.

Kis részletek szerkesztése az új osztott képernyős módban
Mivel a ZBrush 2019.1 csak pár hónappal a 2019-es verzió után jött ki, nem egy hatalmas frissítés.

Ennek ellenére rengeteg stabilitáson javító apróságot tartalmaz, illetve a legtöbb key plugin is frissült a 2019-es funkciók támogatása miatt, köztük a GoZ, a ZApplink, a SubTool Master és a 3D Print Hub is.

Ezek mellett viszont egy teljesen új feature is érkezett: az új osztott képernyős mód, ami a fentebb beágyazott videón is látható, lehetővé teszi egy különálló SubTool és egy teljes sculpt megjelenítését a képernyő két oldalán.

Ezzel a rendszerrel egyszerűbb lesz kis részleteket sculptolni úgy, hogy közben az összkép is látható marad.

Egyéb újdonság még az FBX 2019-es formátum támogatása, az akár 64 kamera importálása és exportálása egyszerre FBX formátumban, és az új Groups Intersection mód a Smooth Brush Modifierekben.

Illetve a ZBrush ezen túl egy beállított hosszúságú inaktivitás után aktiválja a képernyőkímélőjét: ennek részeként a ZBrushCentral felhasználói közössége által készített új munkák jelennek majd meg a képernyőn.

A ZBrush 2019.1 használatához legalább Windows Vistára vagy Mac OS X 10.10-re van szükség. A frissítés ingyenes a ZBrush felhasználói számára.

Egy új ZBrush öröklicensz 895 dollárba kerül. Az előfizetés ára 39.95 dollár havonta, vagy 179.95 dollár hat havonta.

A ZBrush 2019.1 újdonságainak teljes listája a Pixologic weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag