Itt a 3ds Max 2020.1

Az Autodesk feltöltötte a 3ds Max 2020.1 online dokumentációját. A 3D modellező és animációs szoftver legújabb frissítésével érkezik egy új Hotkey szerkesztő, támogatás három floating viewporthoz, és továbbfejlődik a Chamfer modifier is.

Egyelőre csak a frissítés dokumentációja elérhető, de általában a letöltés is a dokumentációval egy napon érkezik.

Új Hotkey szerkesztő
A frissítés több kisebb feature-t is tartalmaz a publikus 3ds Max roadmapból – az egyik ezek közül az új Hotkey szerkesztő.

Ahogy a Keyboard Panel, amit ez az új funkció levált, a Hotkey editor is lehetővé teszi a már létező gyorsbillentyűk listájának megtekintését, és ezek változtathatóak, elmenthetőek és betölthetőek a panelen belül.

A billentyűkombinációk között kulcsszavas keresés indítható, és többféle szűrő is alkalmazható a találatokra.

Még több Chamfer modifier újdonság
A Chamfer modifier, ami a 3ds Max 2020-ban frissült, ismét kapott néhány új feature-t. A meshek Weight channel adatai használhatóak a chamfer módosítására.

Weight adatok használatakor egy mesh összes chamfer értékének uniform növelése vagy csökkentése is lehetséges.

Egyéb újdonság még a Radius Bias opció a lekerekített sarkak sugarának befolyásolásához.

Akár három floating viewport, és egyéb kisebb workflow javítások
A Workflow javítások közé tartozik az akár három floating viewport használata többmonitoros munka esetén.

Az összetartozó vertexek, edge szegmensek vagy face-ek kijelöléséhez már elég dupla kattintani az Editable Poly, Editable Spline, EditSpline vagy EditPoly modifierek, vagy az Unwrap UVW használatakor.

A MAXScript editorban az autocomplete már alapból engedélyezve van, a fájlok kiterjesztése pedig egységesen kisbetűket használ exportáláskor.

A 3ds Max 2020 használatához legalább Windows 7-re van szükség. A szoftver kizárólag előfizetéssel érhető el, aminek ára havi 195 dollár, vagy évi 1545 dollár.

A 3ds Max 2020.1 újdonságainak teljes listája az Autodesk online dokumentációjában

MEGOSZTÁS:
Meshmag