Itt a Corel Painter Essentials 7

A Corel kiadta a Painter Essentials 7-et. A természetes médiumokat imitáló festőszoftver belépőszintű kiadásának legújabb frissítésében új AI alapú fotófestő funkciók érkeztek.

A frissítéssel a szoftver felhasználói felülete is megújult, új Dab Stencilek és Glazing Brushok érkeztek, és a nagy méretű dokumentumok kezelésének teljesítménye is javult.

Korrekt természetes médiumokat imitáló festőszoftver 50 dollár alatt
Bár a Corel marketinges anyagaiban a Painter Essentials-t kezdőknek célozzák, valójában egészen komoly toolsettel rendelkezik illusztrációk és koncepciós rajzok készítéséhez.

A szoftverben hagyományos természetes médiumokat utánzó ecsetek, többek között olaj-, akril- és vízfesték hatását, vagy kréta, pasztell és különböző filctollak látványát utánzó brushok is találhatóak; illetve újabb, procedurális eszközök is használhatóak benne, például particle brushok és 'pattern pen'-ek.

Ezek mellé egyszerűbb képmanipulációs eszközök is társulnak, plusz tükrözött és radiális szimmetriamód is. A szoftver képes layeres PSD fájlok importálása és exportálására, így a fájlok egyszerűen megoszthatóak a Photoshoppal is.

Painter Essentials 7: új AI alapú fotófestés presetek
A szoftver legújabb verziója nyolc új AI alapú presetet ad hozzá az Auto-Paint rendszerhez. Ez a rendszer egyre kisebb ecsetvonásokat generál a forrásképre, ami így végül rajzra vagy festményre kezd el hasonlítani.

Az összes új preset valós médiumok, többek között ceruza- és szénrajzok, olaj-, víz- és akrilfestmények hatását adja vissza style transfer technikák segítségével.

Új interface és új eszközök a Painter teljes kiadásából
Az új verzió tükrözi a teljes értékű Painter interfészének frissítéseit – az új, sötét UI téma és az újratervezett ikonok is szerepelnek benne.

Ezek mellett a brush előnézetek és a color picker is javult.

A Painter Essentials-ba több új eszköz is érkezett a teljes Painter verzióból, például a Dab Stencilek az ecsetvonások egyes részeinek kimaszkolására, és a Glazing Brushok, amikkel vékony, áttetsző színrétegek építhetőek fel.

A Painter Essentials 7 használatához legalább Windows 7-re vagy Mac OS X 10.13-ra van szükség. A szoftver Wacom digitalizáló táblákkal és a Real-Time Stylus API-t támogató Windows eszközökkel is kompatibilis. A program 49.99 dollárba kerül.

Több információ a Painter Essentials 7 újdonságairól a Corel weboldalán

A hírt a CG Channel oldalon találtuk.

MEGOSZTÁS:
Meshmag