Az Epic Games ingyenessé teszi az Unreal Studio eszközeit

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Epic Games az Unreal Studio valós idejű vizualizációs platformot beleolvasztja az Unreal Engine-be.

Ennek köszönhetően az Unreal Studio eszközei, amik idén a béta után havi 49 dollárért lettek volna elérhetőek, ingyenesen használhatóak lesznek az Unreal Engine részeként.

Emellett az Epic a Quixelt is megvásárolta, és a cég Megascans 3D szkennelt asseteit ingyenesen használhatóvá készül tenni az Unreal Engine felhasználói számára.

CAD adatok egyszerűbb bevitele Unreal Engine-ben való renderelésre
Az Unreal Studio, ami tavaly vált először elérhetővé, az építészek és designerek számára hivatott felhasználóbarátabb megoldást nyújtani az Unreal Engine-ben való fotorealisztikus vizualizációk készítésére.

A studio legfontosabb része a Datasmith adatkonvertáló toolkit, ami a CAD és BIM adatok importálását könnyíti meg. Több CAD és DCC szoftverből képes konvertálni, köztük a 3ds Max, CATIA, Cinema 4D, DeltaGen, Rhino, Revit, SketchUp, SolidWorks és VRED scene-jeivel is elboldogul. Ezek mellett egyéb gyakori CAD és BIM fájlformátumokat is képes feldolgozni.

A hiányzó textúra UV-k automatikusan generálódnak importáláskor.

Importálás után az asseteket batch-processelni lehet vagy az Unreal Blueprint vizuális programnyelvével, vagy Python scriptekkel, így automatizálhatóak a leggyakrabban használt műveletek.

A Datasmith bekerül az Unreal Engine 4.24-be
Az Unreal Engine 4.24 kiadásakor, ami jelenleg preview-ban érhető el, az Unreal Studio fejlesztését befejezik és a Datasmith funkciói belekerülnek az Unreal Engine-be. A Datasmith forráskódja is elérhető lesz.

Az Unreal Engine 4.19 - 4.23-hoz való Datasmith plugin felkerül az Unreal Engine Marketplace-re, de nem kap több frissítést vagy supportot.

Ezzel a lépéssel az Unreal Studio eszközei teljesen ingyenessé válnak: a játékokkal ellentétben az Epic nem kér részesedést a pre-renderelt munkákért.

Az egyetlen dolog, amiért pénzt kérnek majd ezzel kapcsolatban, az a support: az ingyenes felhasználók csak az online tananyagokhoz férnek hozzá, és supportot is csak fórumon és social media-n kérhetnek.

Több információ az Unreal Studio és az Unreal Engine összeolvadásáról az Epic Games blogján

Az Epic Games Unreal Studio FAQ dokumentuma

MEGOSZTÁS:
Meshmag