Emmy-t nyert az Adobe Character Animator

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe technikai Emmy díjat nyert a Character Animator valós idejű báb-stílusú karakteranimációs szoftveren való munkájáért.

A díjat a NAB 2020-on adják át a többi Technology & Engineering Emmy díjjal együtt, amit olyan innovációk és technológiák kapnak, amik nagy hatással voltak a televízióra.

Úttörő félautomata eszköz 2D arcmimikához
A Character Animator, ami eredetileg 6 évvel ezelőtt belsős kutatómunkaként indult, mára pedig már az Adobe Creative Cloud része, képes az animációs folyamatok automatizálására.

A szoftver a színészekről készelt videofelvételeket dolgozza fel, és átviszi az arckifejezéseket és szájmozgást a 2D karakterek arcára, bábszerű animációt készítve ezzel.

Az animáció kiegészíthető előre felvett karakter- vagy kameramozgásokkal, amiket a színész valós időben aktiválhat; illetve a legutóbbi frissítés óta már keyframe szerkesztéssel is.

A Character Animatort előszeretettel használják YouTuberek, illetve a Simpsons csapat is élő közvetítésekhez, és az Our Cartoon President sorozathoz.

Az Emmy díjak szervezője, a National Academy of Television Arts & Sciences a Character Animatort úgy írta le, mint "úttörő rendszer az arcfelismerést alkalmazó valós idejű előadás alapú animációhoz".

A többi tech Emmy díjat közvetítő hardverek és technológiák kapták
A Character Animator az egyetlen CG applikáció, ami Technology & Engineering Emmy díjat nyer idén: a többi díjat hardverek és közvetítő technológiát kapták.

A díjak kategóriái közt ott van a HTML5 fejlesztése, amit már széles körben használnak webre és mobileszközökre való közvetítéskor, illetve a CCD képfelismerők fejlesztése is, amiket digitális kamerákban használnak.

A 2020-as Technology & Emmy díjak nyerteseinek teljes listája

Az Adobe blogbejegyzése a díjjal kapcsolatban

MEGOSZTÁS:
Meshmag