Megint Umbria és megint lovak

1

Tajfoto-tura-umbria-201406-001-2

Gyakran járunk Olaszországba fotózni, ezen belül is Umbriába. Hogy hova? – gyakran kérdezik ismerőseink. Hát Umbriába! – válaszoljuk erre mosolyogva. Kevesen ismerik, pedig annyira nagyszerű tájfotós hely, hogy gondolkodás nélkül lecseréltük vele Toszkánát, pedig onnan több díjnyertes képet is elhoztunk.

Idén nyáron is vezettem ide egy fotótúrát. Hihetetlen napfelkeltéink és legalább annyira lélegzetelállító naplementéink voltak. Tájfotózni mentünk, de a völgyekben megpihenő, lomhán mozgó köd drámai atmoszférát teremtett a benne mozgó lovakkal. Nagyszerű képekkel tértünk haza.

The Black Horses goes toward the north country

Ez volt az első komolyabb tájfotós próbája az asztrofotóssá alakított 5Dmk2-nek. Különös hangulatú képek születtek. Egyértelműen pozitívak az átalakítás utáni első tapasztalatok, talán egyszer majd erről is beszámolok egy írásban.

Köszönet a remek werk-fotóért Kőműves Katának!

The lone horse

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

1 hozzászólás

  1. Pingback: Tájfotós tuning Canon masinákhoz - Meshmag

Leave A Reply