Kekkonshiki – 結婚式 – Vatta nász

2

KekkonshikiCanon 1Dx, Canon 200-400,  f/5.6, ISO100, 1/2000

Darvak vatta násza, kavargó, fürge tánca, tussal a hóba rajzolt megannyi fekete folt…

Fehér a fehérben. Szeretem. Ahogy a letisztult, precíz kompozíciókat is. Vannak, akik elutasítják a nagy térrel (semmivel) körülvett kompozíciókat, de szerintem csak nem értik. Mert a semmi ráirányítja a figyelmet a valamire.

Öt éve vártam erre a fotóra. Minden japán utam előtt elképzeltem a pillanatot, mikor a táncoló darvak kecses mozdulatai a kamerám előtt állnak össze tökéletes mutatvánnyá, kifejezve mindazt, amit ez a madár jelent és képvisel.

Ezen az úton használtam először élesben a Canon EF 200-400mm f/4-es optikámat. A tapasztalataim vegyesek, de kétségtelen, hogy nélküle nem sikerült volna a telikockás fotó. Nyomatban gyönyörű!

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.