Sasok

0

Eagle

Sasok. Egyik kedvenc fotótémám. Mindig lenyűgöznek fenséges repülésükkel, szigorú tekintetükkel, félelmetes csőrükkel és karmaikkal, villámgyors lecsapásaikkal. Fotóztam őket Norvégiában, Tanzániában, Japánban, Panamában és persze itthon is. Legutóbb pedig Skóciában.

Több nagyszerű felvételt sikerült készítenem az útjaim során. Mindegyik más, de felejthetetlen pillanat, amikor a levegőben köröző madár észreveszi zsákmányát. Először csak lejjebb ereszkedik, majd hirtelen a hátán átfordulva alázuhan. A robogás a víz felszíne fölött megtörik és óriási sebességgel, előretartott karmokkal éri el áldozatát. Nem hibázik.

Ez a kép egy halászó rétisast örökít meg az előbb leírt jelenet utáni pillanatban.

Következő alkalommal Japánban lesz lehetőségem újra keresőben látni a levegő királyait.

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply