Stúdiótól a színpadig #1

A „Stúdiótól a színpadig” blog sorozatom első kiszemeltje Beardyman.Az Észak -Londonban született fiatalember 1982-ben látta meg a napvilágot (valószínűleg mikrofonnal a kezében). A többszörös Angliai beatbox bajnok járja a világot és egyedi interaktív zenei előadásaival csal mosolyt az emberek arcára. A betbox-oláson kívül professzionálisan énekel és egy komplett nagyzenekari hangszerparkot hordoz a szájában.És ha ez még nem lenne elég, körbe is pakolja magát több szintivel, effektekkel, looper-el-a „lopper” funkció lehetőséget ad egy zenésznek, hogy valós időben, egy személyben alkosson zenekart-, amiket rendkívül nagy magabiztossággal kezel.

Ez a zenészi kvalitások mellett rengeteg figyelmet, dramaturgiai és stúdió technikai felkészülést is igényel. Beardymen nem ragad le egy stílusnál! Koncertjein a közönség bevonásával találja ki előadandó számának stílusát és témáját. A mű ott helyben készül, és minden hang az ő szájában születik. A stílusok sokszínűségében halhatunk tőle drum and bass-t, vagy akár egy ukulele szólót is.

Nagyon örülök, hogy a technika fejlődése nem feltétlen váltja ki az emberi kreativitást, erőforrást, és teret enged annak, hogy a Beardyman-hez hasonlóan tehetséges művészek ilyen minőségben fejezhessék ki magukat. Érdemes a többi videóját is megnézni és ellátogatni az oldalára.

Hajrá Beardymen!

MEGOSZTÁS:
Meshmag