Stúdiótól a színpadig #2

A sound designerek élete nem csak játék és mese… Erről bőven be tudna nekünk számolni Diego Stocco, aki sikeresen pályázhatna a „sosem volt hangok” Jedi mesterének címére. Diego 1976-ban látta meg a napvilágot Olaszországban, Rovigoban. 6 évesen került közelebbi kapcsolatba a zenével, amikor szülei – hogy lekössék Diego energiáit – megajándékozták egy szintetizátorral. Szerencsére Diego nem nyugodott meg! 🙂

Nyughatatlanságának köszönhetően több tucat filmben és videó játékban találkozhatunk munkáival. Hogy párat említsek: Sherlock holmes, Assassin’s Screed Brotherhood, Transformers, Spider Man Shattered Universe, Soulcalibur IV.

Diego az egyik vezető kreatív hangmérnöke a multi-díjas Spectrasonic cégnek, akik a produceri körökben méltán híres Omnisphere virtuális szintetizátor szörnyeteget is készítették (imádom). Napjainkban olyan legendás producerekkel működik együtt, mint például Patrick Leonard (Madonna, Elton John stb.), akivel a legelső 11.1 DTS hangrendszerre kevert zenét is létrehozták. Szerencsére Diego szívesen osztja meg a tudását, és az erre kíváncsiak találkozhatnak is vele a neves Bostoni Berklee College of Music-ban.

De hogy is néz ki egy kőkemény munkanap Diegónál?

MEGOSZTÁS:
Meshmag