Bākōdo – バーコード

0

BākōdoCanon 5D Mark II Astro, 120mm, f11, 1/13s, ISO100

Fotózás közben nem várt, érdekes kalandok történhetnek meg. Ilyen fűződik ehhez a képhez is. A mostani japán fotótúránk során egy naplementés helyre igyekezett ötfős csapatunk. Megérkezve egy, az óriási hóban kialakított, parkolóhelynek vélt területre beállva egyszer csak tengelyig süllyedt járművünk.

Megpróbáltuk kitolni, emelni, húzni a négykerékhajtású kocsit, de csak nem akart mozdulni. Már teljesen letettünk arról, hogy ma fotózunk bármit is és tanácstalanul vakartuk a fejünket, hogy hol találunk járművet, ami kihúz bennünket.

Próba szerencse – gondoltam – és elindultam a közeli, teljesen sötét tanya felé, hátha találok ott valakit. Közben azon törtem a fejem, hogy hogyan fogom elektivitizni azt, hogy kellene egy traktor, mert a kanyar után elsüllyedtünk a hóban.

Zörgetésemre egy európai forma ember húzta el az ajtót. Szóhoz sem jutottam, Ő törte meg a csendet. Gyorsan sikerült megértetni vele problémánkat és 5 perc múlva már traktorjával robogott megmentésünkre.

Ahogy később egy kávé mellett megtudtuk, Stefán Drezdából, japán feleségével már 25 éve él Hokkaidón. Szerencsés találkozás volt, maradt időnk fotózni is.

 

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply