Yoake – 夜明け

0

YoakeCanon 5D Mark II Astro, 400mm, f8, 1/400s, ISO200

Reggel korán keltünk, mert napfelkeltére oda akartunk érni egy, még az előző reggelen kinézett pontra. Egy aprócska patak kanyargott hóba vájt medrében, szorgalmasan kerülgetve az útját állni próbáló, hósipkás köveket. Nagyon grafikus hatást keltett, főleg, mert három daru pihent benne nem messze az úttól. Nagyon jó kompozíció – lelkendeztünk. Megfotóztuk, de a jó fényeknek már vége volt.

Ezért elhatároztuk, hogy napfelkeltére idejövünk. Nem volt szerencsénk, a madarak nem voltak ott. Kevés volt az idő új helyszínt keresni, ezért egy ismert fotópontra hajtottunk. Nem bántuk meg. Gyorsan felállványoztunk és éppen elkaptuk a felkelő nap sugarait, ahogy áttörnek a lefagyott fák szikrázó ágai között, aranyra hevítve a hajnal kékjeit.

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply