Digic Pictures stúdiólátogatás - Balog Petra beszámolója

Ahogy előző cikkünkben olvashattátok, a Mesharray iskola a Digic Pictures-szel együttműködve új típusú, szakmai képzéseket indít, mellyel a sikeresen elvégzők bekerülhetnek a Digic gyakornoki programjába.

Az első oktatások egy válogatott csoporttal már elindultak és ennek keretében a gyakornok aspiránsok ellátogattak a Digic-hez, ahol bepillantást nyerhettek a cég életébe:

Délelőtt találkoztunk a Digic Pictures bejárata előtt, izgatottan vártuk, hogy mit is rejt a nagy üvegépület. A recepción már vártak bennünket. Míg megérkezett az “idegenvezetőnk”, mindannyian aláírtuk a titoktartási nyilatkozatot, amely számunkra a kulisszák mögé való bejutást jelentette.

Szenes Attila, a Digic Pictures Production Supervisiora fogadott bennünket, jó hangulatú, mosolygós srác, akin látni lehetett, hogy nem csak ért a munkájához, de szereti is azt. Először felvezetett minket a moziterembe (olyan pohártartós moziszékes, komoly vetítő és hangtechnikával) ahol mesélt a Digic-ről, az Ő cégbeli szerepéről és néhány szóban elmondta, mit is fogunk látni a látogatás során.

Ezután a photoscan következett. Itt Rafi, a szakma egyik nagymestere megmutatta nekünk, hogy hogyan lehet 50 fényképezővel nagy részletességű 3D modellt és textúrát készíteni szinte bármiről, ami befér a stúdióba.

Sajnos csak két óra állt rendelkezésünkre, így visszatértünk a moziterembe, ahol a nagy vásznon megnézhettük az Assassin's Creed Syndicate cinematic trailerét, majd egy kérdezz-felelek szekció következett.

Bőven akadtak kérdések a munkákkal és a szakmával kapcsolatban. Attila örömmel válaszolt mindenre, de kacsintva hozzátette, hogy erről senkinek egy szót se! 🙂 Megtudtunk pár “titkot” a Digic munkafolyamatairól, fény derült arra is, hogy hogyan is készül egy film, milyen fázisai vannak, kik és mit dolgoznak egy adott jeleneten. Mondandóját a The Witcher 3: Wild Hunt Lunch animatic-ján illusztrálta.

Attila mesélt a jelenlegi munkalehetőségekről és arról is, hogy milyen együttműködés jött létre a Mesharray és a Digic között, az ezzel kapcsolatos szakmai képzésről és gyakornoki programról is.

Összességében nagyon érdekes és ösztönző látogatásban lehetett részünk, izgalmas információkat ismerhettünk meg a Digic munkájáról, feladatairól. Biztos vagyok benne, hogy többeknek is erősödött a motivációja arra, hogy egy ilyen csapat tagja lehessen...

MEGOSZTÁS:
Meshmag