500 millió dollárt kap a Crytek a török kormánytól

Habár nem lett megnevezve a cég, attól még mindenki tudja, hogy a Crytek a szerencsés. 

A Crytek elég turbulens évet mondhat magáénak, és mint nem is olyan régen megírtuk, öt stúdióját kívánja bezárni azért, hogy csökkentse költségeit, illetve az indoklás szerint szeretnének ismét az AAA címekre fókuszálni, ám ehhez szükség van az átrendeződésre.

A német központú Crytek december 25-én jelentette be az 500 milliós török beruházást azt követően, hogy Binali Yildirim miniszterelnök előtte lévő napon tartott beszédében szintén ugyanerről beszélt, bár ő akkor nem mondta meg, hogy konkrétan miről is van szó. Mindössze arról beszélt, hogy él Németországban három testvér, akik a gaming szektorban vezető céget működtetnek, innentől azonban nagyjából egyértelmű, hogy a Crytek a kedvezményezett.

A miniszterelnök által emlegetett három testvér Cevat, Avni, és Faruk Yerli, akik 1999-ben alapított a céget, német földön, és a frankfurti központon kívül stúdiókat üzemeltettek Isztambulban, Budapesten, Kijevben, Szöulban, Sanghajban, illetve Szófiában. Nemrégiben azonban bejelentették, hogy csupán a kijevi és a frankfurti marad meg, a többit bezárják.

A Crytek a videojáték iparban a Crysis és a Warface címekkel hagyta ott a névjegyét, ám a CryEngine is olyan fejlesztésük, amit elég sokan használtak, bár mostanság már ritkán látni a logót, mert a népek inkább az Unreal Engine 4 felé fordultak.

Visszatérve az 500 millió dolláros befektetéshez, azt még nem tudni, hogy a Crytek mit kezd vele, és vajon így megmenekül-e egy-két stúdió, vagy csupán a töröknek lesz szerencséje.

MEGOSZTÁS:
Meshmag