Boldog Új Évet!

Már csupán néhány óra van hátra 2016-ból, és ahogyan ilyenkor oly sok oldal teszi, mi is röviden visszatekintünk az idei évre. 

Egyrészt számszerűen közel 500 cikk született, melyek legtöbbje csak rövid, tájékoztató jellegű írás apróbb-nagyobb dolgokról, de igazából az oldal nem is ezért működik, hanem azért, hogy időről-időre mindenféle interjúkat tudjunk közölni.

Ezeknél számunkra igen fontos, hogy az interjúalanyokat a szakma minél szélesebb köréből válasszuk ki, hogy ne csak mindig nagyjából ugyanarról olvashassatok, hanem mindig más és más szegmens szereplőit ismerhessétek meg, bár tény, hogy az átfedések elkerülhetetlenek. Az alábbiakban összeszedtünk a teljesség igénye nélkül néhány olyan beszélgetést, mely valamiért kiemelten érdekes, vagy tényleg sok fontos információ és jó tanács olvasható benne.

A 2016-os évet Éltető Zsófival nyitottuk, aki volt olyan bátor, hogy amikor éppen mindenki recesszióról beszélt, saját vállalkozásba kezdjen, és otthagyta biztos, de nem szakmába vágó állását azért, hogy a saját útját járja. Őt követte testvére, Éltető Csaba, aki többek között beszélt önmagunk fejlesztésének fontosságáról, és arról is, hogy mit jelentenek a szakmai képzések.

Különösen tartalmas és érdekes interjú volt Horváth Balázsé, aki oktatóként is űzi a szakmát, és igencsak otthonosan mozog az indie játékok fejlesztésének témakörében. Vele a Mesharray képzése kapcsán beszélgettünk, és részletesen kifejtette, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik hajlandóak beülni az iskolapadba.

Ehhez jól kapcsolódik az a két interjú, amit Rostási Nikolettel és Lukácsy Gáborral készítettünk, hiszen ők egy közös projekten dolgoznak, ami a drónok világába kalauzol majd, de egyébként is van némi közük az égen járó, távirányítású szerkezetekhez.

Végezetül a felsorolást Menyhei Szabolccsal zárjuk, aki rajztanárként végzett, ám kisebb-nagyobb vargabetűkkel mostanra oda jutott, hogy az ILM-nél dolgozik, és még a Rogue One-on is dolgozott.

Ám ez messze nem az összes interjú, úgyhogy érdemes ellátogatni oldalunk megfelelő menüpontjára, és átolvasgatni mindenkiét, hiszen az első lépésektől kezdve a komoly karriereken át mindenféléről olvashattok, különös tekintettel az utánpótlásképzésre, és a szakma itthoni helyzetére.

Terveink szerint 2017-ben hasonlóképpen folytatjuk, ám most egy kicsit pihenjünk meg, pukkantsunk egy pezsgőt, és búcsúztassuk megfelelően az óévet. Jövőre találkozunk!

BÚÉK!

MEGOSZTÁS:
Meshmag