Ezeket a fotómasinákat használták a legjobbak

Két márka uralja a "piacot", de azért vannak feltörekvők. 

A World Press Photo díjainak elnyerése a szakma egyik legismertebb, és legelismertebb kitüntetése, melynek 2017-es győzteseit ezen a héten jelentették be. Minket azonban most nem az érdekel, hogy kik, és milyen képpel lettek helyezettek, sokkal inkább arra vagyunk kíváncsiak, milyen gépet használtak. Ebben pedig a spanyol fotós oldal, a Photolari lesz segítségünkre, akik összedobtak néhány egyszerű, de informatív diagramot a témában.

world photo_1

Fenti ábrán remekül látszik, hogy mely gépekkel hány díjat hoztak el a jelöltek, és már itt megfigyelhető, hogy a Canon és a Nikon uralják a terepet, ám érdekes lehet, hogy a Canon 5D Mark VI, és az 5DS/5DS R helyett a Canon 5D Mark III a domináns, mint ahogyan az elmúlt években is az volt.

Alábbi diagramon pedig megfigyelhetjük, hogy az előbb említett két gyártó mellett a Fujifilm is feltörekvőben van, illetve azt is érdemes tudni, hogy a DSLR gépek aránya 88,8 százalék a győztesek mezőnyében, míg a "tükörtelen" és az egyéb masinák egyaránt 5,55 - 5,55 százalékkal képviseltetik magukat.

world photo_2

Végül, de nem utolsó sorban ezúton gratulálunk Máté Bence természetfotósnak, akinek a fotója harmadik helyet ért a zsűri döntése alapján.

MEGOSZTÁS:
Meshmag