Deer Xing

0

Caution Deer On Highway, Deer Migration Area, Deer Crossing, Deer Migration Area, és megint egy Deer Migration Area. Hosszan vezettünk, egész nap ezek a táblák jöttek szembe. Hiába vezetek óvatosan, egyetlen szarvas sem mutatkozik – járt a fejemben az Abajo Mountains hegyi útjain kanyarogva.

Északra tartottunk a Canyonlands irányába, de tettünk egy kitérőt a hegyek felé. Egy Deer Xing tábla után nem sokkal megálltunk egy aprócska, az indián eklektika és közhelyvilág minden elemével feldíszített büfénél, mert egy ilyen helyen akár jó kávé is lehet! És igazunk lett, mert a drótból készült kígyók, tökbaglyok és álomcsapdák között egy igazi szuszogós, karos kávéfőző lapult!

Tehát kezünkben kávéval, a még mindig havas tájat a látóhatáron fürkészve nyújtózkodtunk az autók mellett. – Figyelj csak, az ott nem mozgás? De már fent is voltak a poharak a kocsi tetején és nyúltunk a telékért, mert láttuk, hogy egy szarvascsoport formája körvonalazóik a dombgerincen…

Elk rudli az Abajo Mountains dombjai között.

 

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply