Donut Tire

0

Canon EOS 5Ds R, EF 11-24 f/4 @ 12mm, f/7.1, 1/10sec, ISO100

Nem túl gyorsan haladunk, korán indultunk a Canyonlands irányába. Van még időnk, a derengésben szarvasok után kutatjuk a sötétet. De hirtelen: dagdagdagdagdagdag, dag, dagg, daggg… sssssssssssz… Ahh, defektet kaptunk!

Kiszálltunk. Egy jókora lemezdarab éktelenkedett a jobb hátsóban. Nem jött jókor. Legalább nem az út felöli oldalon kell cserélni itt a sötétben – próbáltam felfedezni a pillanatban a szerencsét. A csomagtartóból kipakolva túrtam a pótkerék után, a műanyag burkolat alatt kerestem a szerszámokat. Megvannak, de miért donutkerék? Hát ez van…

Csomiból kipakol, kis kereket ki, öt csavart meglazít, kocsit megemel, öt csavart leteker, nagy kereket le, kis kereket fel, öt csavart felteker, kocsit leenged, öt csavart meghúz, nagy kereket be, csomiba bepakol. És már ugrott is a napfelkelte.

Azaz mégsem! Az eredetileg tervezett helyre már biztosan nem érünk oda, de itt van nem messze a Dead Horse Point! Gyerünk csípjük el a napfelkeltét! Végül mégis fotóztunk. Gyermekkorom kedvenc westernjének helyszínén! 🙂

A donutkerékkel még szerencsénk is lett, de erről majd máskor! 🙂

www.gaborbakos.com

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply