Betekintés a Ghost in the Shell kulisszái mögé

Scarlett Johansson cyborg teste csak látszat (amikor épp nem láthatatlan), ahogy nagyjából a film egész világa is az.

Március végén került a mozikba a Ghost in the Shell, vagyis a Páncélba zárt szellem. A film a népszerű animét dolgozza fel Scarlett Johansson főszereplésével. Ahogy az animében, úgy a filmben is egy futurisztikus világot ismerhetünk meg, tele holografikus reklámokkal, emberszerű robotokkal és persze bűnözőkkel. Major egy balesetben csaknem életét veszti, ezért ő a tökéletes alany, hogy megalkossák a tökéletes katonát.Mindez persze csak napjaink legmodernebb filmes eszközeivel valósítható meg, na és persze egy nagy adag utómunkával. A vizuális effektekért az MPC csapata felelt, akik nagyjából 1000 felvételt készítettek a filmhez.

Nem volt könnyű dolguk, ugyanis nem csak a Ghost in the Shell jellegzetes világát kellett megteremteniük, de a főszereplő – cyborg lévén – szinte teljes egészében az ő munkájuk. A város épületei mellett a holografikus reklámokat, a járműveket és a járókelőket is meg kellett teremteni. Mivel a kamerabeállítások a történetmesélés miatt is fontosak voltak, így a várost bemutató jelenetek megalkotása nem csak technológiai, de logisztikai szempontból is kihívást jelentett.

Major egy különleges páncélt visel, amely képes őt láthatatlanná tenni. Ez több jelenetben is szerepet kap, ezek egyikében egy vízzel teli téren harcol. A jelenet szinte teljes egészében vizuális effektekre épül: a környezet, a víz és természetesen Major láthatatlansága is utómunka eredménye. A Major megalkotásáról a film elején látható jelenetben azonban egy mozgatható báb szerepel, amely a WETA Workshop munkája.

MEGOSZTÁS:
Meshmag