William Joyce rendezi a The Extincts animációs filmet

Az elismert író és illusztrátor állt a nemrégiben alapított Cirrina Studios első projektjének élére, amely egy regény animációs film-adaptációja lesz.

A Cirrina Studios nevét aligha hallhattuk túl sűrűn korábban, hiszen egy újonnan alapított stúdióról van szó, amely már be is jelentette első projektjét. Ez egy egész estés animációs mozi lesz, amely Veronica Cossanteli The Extincts című regényét fogja feldolgozni. A stúdió a tervek szerint valamikor júniusban kezdi meg az előkészületi munkát, a film pedig leghamarabb 2019-ben kerülhet a mozikba. A projekt élére nem mást nyertek meg maguknak, mint William Joyce-t. Joyce elismert író, illusztrátor és filmkészítő. 2011-ben Oscar díjat nyert a legjobb animációs rövidfilm kategóriában a The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore című videójával.

A The Extincts elkészítésében Olivier Pinol stúdiója, a Dwarf Animations is közreműködik, de több elismert szakember is kiveszi a részét a munkából: David Lipman, aki a Shrek 2-n dolgozott, Michael Siegel, aki a Charlie és a csokigyár elkészítésénél volt jelen. Mellettük Jane Startz, Barry Cunningham, Jim Pesoli és Karine Martin is részt vesznek a projektben.

A The Extincts története egy fiatal fiúról, George Drake-ről szól, aki munkát vállal egy különös farmon mélyen az otthona közelében fekvő erdőben. Itt azonban rádöbben, hogy egy seregnyi mitologikus lény lelt otthonra a farmon. Egyikük megszökik és a közeli falu lakóira támad.

MEGOSZTÁS:
Meshmag