Új üzleti modellel jelent meg a Mari 3.3

A Foundry elérhetővé tette 3D-s textúra-festő szoftvere legújabb verzióját, valamint bejelentette az új üzleti modellt is.

A múlt hét végén megérkezett a Foundry által fejlesztett Mari legújabb, 3.3-as verziója, benne sok érdekes újdonsággal. A szoftver elsősorban 3D-s modellek festésére és textúrázására szolgál, az újdonságok pedig e funkciókat teszik még hatékonyabbá.

Az egyik említésre méltó újdonság a kiválasztó eszközhöz kapcsolódik. A Lift Action funkciónak köszönhetően azokat a festéseket is szerkeszthetjük, amelyek már az adott modellhez kapcsolódnak. Emellett számos optimalizációs változtatást is végrehajtottak. Bizonyos eljárások immár a GPU-ra támaszkodnak, így sokkal gyorsabban hajthatóak végre, de javítottak a textúra-menedzsment részen is. A Foundry a kezelőfelületet is meg kívánja reformálni, hogy minél kevesebb munkaterületet takarjanak ki az eszközök. Így az egy kategóriába sorolhatóak egy adott ikon alá kerülnek a kezelőfelület bal oldalán. Az újdonságokról bővebben a Foundry hivatalos oldalán olvashattok.

A Foundry új üzleti modellt is bevezet a Mari 3.3-mal. A jövőben már nem csak örökös licencet vásárolhatunk a szoftverhez (nagyjából 2000 dollárért), hanem lehetőségünk lesz bérleti díjas licencet is szerezni. Utóbbi havi 60 vagy évi 600 dollárt kóstál majd.

MEGOSZTÁS:
Meshmag