Bridget Jones babájának vizuális effektjei

Facebook

Még egy olyan mozi sem ússza meg VFX nélkül, amelyben pont nem a látványvilág dominál.

Azon már meg sem lepődik a néző, ha egy szuperhős-mozi vagy egy Star Wars esetében leesik a VFX a vászonról. Azt azonban kevesebben gondolnák, hogy egy olyan filmben, mint a Bridget Jones babát vár, szintén a fele sem igaz annak, amit látunk. Hiszen itt nincsenek gigantikus robbanások, különleges képességek, de még csak űrhajók sem.

De van helyettük hatalmas fesztivál, amely valójában mégsincs, ahogy a sártócsa és a hatalmas tömeg is csak trükk. Természetesen az ezernyi sátrat is csak mi látjuk, ahogy a mindenfelé villódzó fények sem valódiak. Ezek tipikusan olyan elemek, amelyeket akár díszletként is könnyedén felépíthettek volna a film kedvéért. De egy stúdió gondjaira bízni sokkal olcsóbb, ráadásul a lehetőségeknek csak a képzelet szabhat így határt.

A filmet a UNION stúdió gondjaira bízták, akik nem kevesebb, mint 167 jeleneten dolgoztak. Ahogy fent is írtam, legtöbb dolguk a fesztivállal volt, amelyről el kellett hitetniük, hogy a Glastonbury fesztivál, ahol 175 000-en tombolnak. Ahogy az a videón is látszik, a díszletnek csak egészen pici része volt valós, mindössze néhány sátrat állítottak fel és nagyjából 200 statisztát alkalmaztak.

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag