Lysol reklám medvével, oroszlánnal, elefánttal

Egy igazi medvét vagy oroszlánt meglehetősen veszélyes lett volna kisgyerekek közelébe engedni, így maradt a VFX…

A Lysolról itthon vélhetően csak kevesen tudják, hogy milyen márka. Elég annyit tudni róla, hogy egy brit tisztítószermárka, amely a reklámja szerint épp úgy vigyáz ránk, ahogy az anyák vigyáznak gyermekeikre.

A Lysol egyik reklámjában ezt igyekeztek vadállatokkal szimbolizálni. A videóban egy kislány egy barnamedvét sétáltat, aki megvédi őt a túl gyorsan érkező autóstól a gyalogátkelőn (vagyis zebrán, de az épp nincs a reklámban…). A következő jelenetben egy kisfiú ül egy padon a szakadó esőben, ám egy keselyű kitárt szárnyával takarja őt. Később egy elefánt ment meg egy másik kisfiút az őt piszkáló nagyobbaktól, majd egy kislány hajtja álomra a fejét egy oroszlán oldalán.

Természetesen a legtöbb jelenetet túl veszélyes lett volna élő állatokkal leforgatni, így segítségül hívták a Framstore Pictures gárdáját. Ők azok, akik belülről kifelé haladva építették fel a medve modelljét. Előbb a csontváz, majd az izomzat, a bőr, végül a bunda került a helyére. Ezt követően helyezték el a modellt a kislány mellé a zebrára, ahol egy jelenet erejéig két lábra is ágaskodik. A kisfiút az esőtől megvédő madár jelenetében élő állatot használtak, ám a kitárt szárny már utómunka eredménye. Végül a kislány sem egy valódi oroszlán oldalán merült álomba.

MEGOSZTÁS:
Meshmag