Így kelt életre a The Lost City of Z

Egy brit felfedező egy elveszett város után kutat az Amazonas vidékén a ’20-as években. Az ő történetét meséli el a The Lost City of Z, mi pedig megnézhetjük, milyen trükkökkel keltették életre a filmet.

Percival Harrison Fawcett neve bizonyára csak a történelem iránt fogékonyak számára csenghet ismerősen. Egy brit felfedezőről van szó, aki az 1800-as évek második felében és az 1900-as évek elején tevékenykedett. Tette ezt egészen haláláig, amelynek pontos dátuma rejtély – tekintve, hogy 1925-ben nyoma veszett valahol Brazíliában. Itt kutatott egy szerinte létező, ám elveszett indián civilizáció és város után. Történetét a tavaly mozikba került The Lost City of Z dolgozta fel.

Ebben a filmben is rengeteg olyan jelenet van, amely utólagos vizuális tupírt igényelt. Ezeket a Brainstorm Digital stúdió gondjaira bízták, akik az alábbi videón leplezik le munkájuk finomságait. Rögtön a video elején egy pirája-támadást láthatunk, amelyből épp csak a halak és a köztük vergődő férfi nem igazi. A következő jelenetben egy hatalmas tengerjáró-hajó szerepel. Ennek érdekessége, hogy a jelenet forrásában valójában egy sokkal kisebb hajó látható, majd ennek a helyére varrták oda a sokkal nagyobb változatot. Később leginkább az egyes jelenetek környezetét turbózták fel vízesésekkel, dúsabb növényzettel, sokkal több fáklyával és hasonlókkal. Végül a már említett hajó kikötői jelenete is megér egy misét, az ugyanis teljes egészében stúdiómunka. A hajó helyén állványzat, az ujjongó tömeg helyén üres utcák.

A Brainstorm Digital nem kezdő a szakmában, számos televíziós sorozaton és mozifilmen is dolgoztak már. Így a Nerve, a Broadwalk Empire, a The Wolf of the Wall Street és a Café Society elkészítésében is közreműködtek.

MEGOSZTÁS:
Meshmag