Az új Power Rangers trükkjeiről

A mai szemmel már nevetségesnek ható klasszikust legalább látványban veri az idei mozifilm.

A Power Rangers sorozatot aligha kell bárkinek is bemutatni. A ’90-es években futó filmsorozatban néhány tini különleges erőkre tesz szert, amelyekkel megvédhetik a Földet a minduntalan támadásba lendülő szörnyektől. A sorozat már akkori szemmel nézve is leginkább megmosolyogtató látványvilágot prezentált, de ez nem akadályozta meg abban, hogy milliós – főleg gyerekekből álló – rajongótábort gyűjtsön maga köré.

Idén megérkezett az új feldolgozás, amely ugyan nem az első egész estés Power Rangers mozi, de kétségtelenül az eddigi legnagyobb költségvetéssel bíró. Ennek egy jelentős részét a látványvilág megteremtése emésztette fel, hiszen rengeteg olyan eleme van a filmnek, amely csak számítógépekkel valósítható meg. Ezt az Image Engine csapatára bízták, akik korábban olyan filmeken dolgoztak, mint a Jurassic World, az Independence Day: Resurgence vagy a The Thing. Vagyis elmondható róluk, hogy régi nagy kedvencek új részeit keltik életre – többnyire nagy sikerrel.

A fenti videón a Power Rangers néhány jelenetének kulisszái mögé leshetünk be. A válogatás igen látványos, ám így is csak egy nagyon kis szeletét mutatja meg a stúdió munkájának. A filmben ugyanis háromszáznál is több jeleneten dolgoztak. A videón láthatjuk Alpha 5, a kis robot megalkotását, majd Zordon is felbukkan. Utóbbi az egyik legösszetettebb feladat volt a stúdió számára.

MEGOSZTÁS:
Meshmag