Megjelent a Qube! 6.10

A renderfarm-menedzser szoftver lehetővé teszi, hogy online kövessük nyomon a renderfolyamat statisztikáit akár percről percre.

A PiplineFX csapata elkészült a Qube! renderfarm-menedzser szoftver legújabb verziójával. A Qube! 6.10 legfontosabb újdonsága, hogy immár percről percre nyomon követhetjük a renderelési folyamatot akár online is. Emellett a Microsoft Azure programon keresztül a felhő alapú renderelés is bekerült a szoftverbe – igaz, egyelőre csak béta formában.

Már a szoftver 6.8-as verziójától kezdve elérhető a percenkénti, gépenkénti statisztikakövetési funkció. Az újdonság, hogy mindezt immár online is figyelemmel kísérhetjük. Így a hivatalos oldalon keresztül gyakorlatilag bárhonnan ellenőrizhetjük a folyamatot, átcsoportosíthatjuk az erőforrásokat, ha szükséges. Illetve az esetleges problémákat is időben orvosolhatjuk.

A másik fontos újítás a Microsoft Azure felhő alapú számítási szolgáltatásának megjelenése. Ez egyelőre csak béta változatban érhető el, vagyis a jövőben további fejlesztések várhatóak e téren. A bétában a felhasználók a Qube!-on belül parancssoron keresztül férhetnek hozzá az Azure-hoz. A grafikus kezelőfelület fejlesztés alatt áll.

További finomítások és javítások is kerültek a legújabb verzióba. Így javult a Shotgun beépített kezelőfelülete, valamint a Clarisse renderert is támogatja a rendszer.

MEGOSZTÁS:
Meshmag