A D/fault kulisszatitkai

Az ArtFx csapata a The Endless mellett egy másik sci-fi rövidfilmjük, a D/fault elkészítésébe is beavat minket.

Néhány napja már megmutattuk, hogyan készült az ArtFx stúdiójában a The Endless című rövidfilm. A francia stúdió nem csak látványos videókat készít, hanem oktat is, alkotásaik életre keltésében pedig rendszeresen foglalkoztatják diákjaikat is. Hasonló a helyzet a D/fault címet viselő sci-fi rövidfilm esetében is.

A D/fault története a nem annyira távoli jövőben, 2082-ben játszódik. Ekkorra az emberiség már olyan technológiai fejlettségre tett szert, hogy emberszerű androidokat építhet. Azokat pedig rabszolgasorba taszíthatja… csak azok válhatnak szabaddá, akik egy bizonyos chippel rendelkeznek, mindenki más örök szolgasorsra vannak kárhoztatva. Kivéve persze, ha szereznek egy ilyen chipet.

Az ArtFx csapata a fenti videóban mutatja be, hogyan készült a film. A készítők mesélnek a személyes munkájukról, ki milyen feladatokat látott el. Bemutatják, hogyan készült a kápolna, ahol a chipet rejtő android fekszik. Mindezt Mayában készítették el, a tökéletes élethűség kedvéért pedig valós helyszínek fotógeometriáját vették alapul. Ugyanilyen részletességgel mutatják be a megfigyelő drónok elkészítését, valamint az android átlátszó testének megalkotását is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag