A nagy fal titkai, avagy a The Great Wall leleplezése

Látványos videóban mutatja be a Base FX csapata, miként valósultak meg a 2016-os mozi csatajelenetei a kínai nagy fal tövében.

2016-ban került a mozikba Yimou Zhang filmje, a The Great Wall (hazánkban A nagy fal). A filmben Matt Damon keveredik a kínai nagy fal tetejére, hogy onnan verje vissza a szörnyek támadását. Hogy európai zsoldosként miként keveredett oda, az most nem is fontos. Ám az annál inkább, hogy ott milyen látványos harci jelenetekbe keveredik. Ezek megvalósításáért részben a Base FX stúdió felelt, akik most össze is gyűjtöttek néhányat a kulisszatitkaikból.

A The Great Wall fantasy jellegéből és történetéből adódóan rengeteg olyan jelenetet vonultat fel, ahol a grafikusok komoly munkájára volt szükség. Mivel napjainkra a kínai nagy fal messze került egykori fényétől, az ottani forgatás aligha lett volna kivitelezhető. Ezért a készítők többnyire stúdióban dolgoztak, a falat és környezetét pedig a Base FX csapatára bízták. Így ők készítették a környező hófödte hegyeket, a fal végtelenbe futó vonulatát és a különös szerkezeteket is a falon. Persze nem csak a szabadtéri jelenetekért felelt a stúdió, számos beltéri helyszín megvalósítása is nekik köszönhető. Így a hatalmas torony belülről vagy a szűk folyosó, amelyen a szörnyeteg végigvágtat. És ha már a szörnynél tartunk, természetesen az is teljes mértékben a Base FX munkája mind a ketreces, mind a folyosós jelenetben.

https://www.youtube.com/watch?v=VctT5mpQ0KU

A Base FX számos látványos mozifilmen dolgozott már, így nem csoda, hogy őket kérték fel a The Great Wall munkálataihoz is. Közreműködtek már a Star Wars: The Force Awakens, a Captain America: The Winter Soldier, a Transformers: Age of Extinction elkészítésében is. Hogy hasonló filmet is említsünk, a Warcraft mozin is dolgoztak.

MEGOSZTÁS:
Meshmag