Amerika istenei, és ami mögöttük van

Napjaink egyik legnépszerűbb új sorozatának megteremtéséhez is szükség van a grafikusok munkájára, a Cinesite pedig készített egy kis összeállítást erről.

Immár második évadának előkészületeinél tart az idén bemutatott American Gods sorozat. Az első szezon (és várhatóan a második is) mindössze nyolc epizódot számlált, ám ezek egytől egyig maradéktalanul megfogták a nézőket. Így az American Gods napjaink egyik legnépszerűbb új sorozatának tekinthető. A témát egyébként Neil Gaiman zseniális 2001-es regénye szolgáltatja.

Csakhogy egy ilyen fantasy-sci-fi alkotást nem lehet manapság vizuális rásegítés nélkül vászonra álmodni. Itt jön a képbe a Cinesite stúdió, akik Kevin Tod Haug designer vezetésével keltették életre a sorozat öt epizódjának jeleneteit. A csapat az fenti videóban válogatott össze néhányat ezek közül. Érdekesség, hogy Haug kifejezetten a viharok megalkotása miatt szereti a stúdiót, ezt az elemet pedig a sorozatban is többször használták. A csapat a sivatagban játszódó jelenetre is rendkívül büszke, hiszen nem csupán az eget tették kissé földöntúlivá, de lényegében minden mást is lecseréltek – még a homokot is a szereplők alatt. Sajnos ez a videón nem látható, de a szezon utolsó részében is akad egy érdekes jelenet. Ebben egy erdőt láthatunk, amint rátelepszik a tél. A levelek átalakulását is a stúdió varázsolta a képernyőre.

A Cinesite sem nevezhető kezdőnek a szakmában. Számos sorozat és mozifilm is szerepel a repertoárjukban. Így dolgoztak több X-Men és Harry Potter epizódon, más Marvel mozikon, az Independence Day: Resurgence, az Assassin's Creed vagy épp a The Revenant mozikon is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag