Megérkezett a Nuke 11.0

A Nuke 11.0-val együtt megjelent a NukeX 11.0 és a Nuke Studios 11.0 is. A szoftvercsalád három hónapig volt béta állapotban.

A Foundry elérhetővé tette a Nuke szoftvercsalád legújabb generációját, megjelent a Nuke 11.0, a NukeX 11.0 és a Nuke Studio 11.0. Mindhárom szoftver béta állapotban volt elérhető az elmúlt három hónapban, de mostantól már a végleges kiadásokat lehet megvásárolni.

A Nuke 11.0 egyik legfontosabb és legérdekesebb újítása a Live Group funkció. Ennek használatával ugyanis jelentős mértékben lehet növelni a közös munka hatékonyságát. A Live Group révén több grafikus is dolgozhat ugyanazon jeleneten egyszerre. A rendszer külső szkripteket generál, amelyre más Nuke szkriptekben is lehet hivatkozni, így minden betöltésnél automatikusan frissül. Ezzel tehát jelentős mértékben felgyorsítható a munka, hiszen nem kell megvárni, míg a munkatárs befejezi a maga részét a jeleneten, lerendereli és tovább passzolja nekünk. Hogy ez a valóságban hogy működik, azt az alábbi videón mutatják meg.

Szintén fontos újítás, hogy a Nuke immár teljes mértékben támogatja az AMD videokártyákat és az OpenCL-t is. Így azok a folyamatok, amelyek eddig csak Nvidia GPU-k gyorsításával volt elérhető, mostantól AMD kártyákon és Intel GPU-kon is gond nélkül működnek. Ezek a folyamatok eddig is elérhetőek voltak, csupán az olyanok, mint a ZDefocus és a MotionBlur mostantól kétszer, háromszor gyorsabban futnak le GPU-támogatással. Egyelőre a támogatott AMD videokártyák között csak a Radeon Pro WX 7100, a FirePro W8100, a W9100, az R9 Fury X, valamint az RX 480 szerepel. A Frame Server, a Nuke Studio renderelője immár a Nuke és a NukeX-ben is elérhető. Ellenben a Truelight mostantól nem része a csomagnak. Utóbbit az ingyenes Baselight for Nuke-kal lehet kiváltani.

A NukeX átdolgozott és GPU-támogatással is rendelkező LenDistortion funkciót is kapott. Ez a halszem-optikát és a széles látószögű lencséket is kezeli. Az előző generációban debütált Smart Vector eszköz már a háttérben is elszámolgatja a vektorokat. A felhasználó így tovább dolgozhat más feladatokon.

A Nuke, a NukeX és a Nuke Studio 11.0-s változatának részletes leírását itt olvashatjátok, de a hivatalos oldalra is érdemes ellátogatni.

MEGOSZTÁS:
Meshmag