Így készült a Mercedes-Benz X-Class reklámja

Olvadó gleccserek, háborgó óceán, de az új Mercedes-Benz X-Classt semmi sem állíthatja meg. Mi pedig megnézhetjük, a Sehsucht csapata miként keltette életre a természet erőit.

Ismét egy látványos autóreklámhoz lehet szerencsénk. A megrendelő ezúttal a Mercedes-Benz, amely az új X-Class népszerűségét szeretné növelni. Ehhez a német Sehsucht stúdiót kérték fel, hogy egy látványos, hatásvadász videót készítsenek.

https://www.youtube.com/watch?v=-Ww8khzqBT4

Az új Mercedes-Benz X-Class reklámjában a pickupot a természet háborgó erőihez hasonlítják. A nyitó jelenetekben olvadó gleccsereket, születő hurrikánt, háborgó tengert láthatunk. Madarak tömegei igyekeznek elmenekülni a tomboló természet elől. De valahol a föld mélyén megszületik a bivalyerős pickup. Az új X-Class, amelynek nem szabhat gátat sem homokvihar, sem más erők. Az autó egyaránt megállja a helyét a város forgatagában és a legkönyörtelenebb vidéken is.

Mindez persze csak a grafikusok munkájának gyümölcse. Legalábbis a reklám, amelyben valós jelenetet aligha találunk. A táj, a tomboló természet, a madarak és persze maga az autó is 3d-s modellek csupán, ahogy a futurisztikus város is. A készítők a videóban azt jelenítik meg, miként hasonlít az autó a természetre. A gleccser jege mögül a Mercedes logo villan elő, a hatalmas, gördülő tengerhullámok a kerekeket idézik, a villámok életre keltik a LED-lámpákat.

A Sehsucht csapatának nem ez az első autós témájú munkája. Korábban készítettek kisfilmet a Skoda, a Lexus, a Volkswagen, az Audi, de még a Lamborghini megbízásából is. Emellett olyan márkák reklámjain dolgoztak, mint a Philips, a Panasonic vagy épp a Rama.

MEGOSZTÁS:
Meshmag