Westworld breakdown video

Hogyan fiatalították meg Sir Anthony Hopkinst? És miként varázsoltak száguldó vonatot a pusztába? A Westworld új leleplező videójából kiderül.

Evan Rachel Wood, Thandie Newton, James Marsden, Jeffrey Wright és Ed Harris főszereplésével eddig két remek évadot ért meg a Westworld című sci-fi sorozat. A történet egy olyan vadnyugaton játszódik, amely valójában nem is létezik, a vidék lakói pedig valójában robotok. Egy ilyen világ képernyőre varázslása nem csak a stábnak, de a látványvilág kicsinosításáért felelős stúdiónak is komoly munkát jelent. Ezt most a skandináv székhelyű Important Looking Pirates csapatára bízták, akik látványos videóban mutatták be munkájuk néhány finomságát.

A breakdown video elején az egyik főszereplő, Sir Anthony Hopkins kerül a középpontba. A nagyszerű színész immár csaknem nyolcvan éves, vagyis nem fiatal. Ám a szerep kedvéért valamennyit faragni kellett a korából, ezt pedig a manapság 3d-s modellekkel és utómunkával oldják meg. Erre láthatunk példát a videóban. Később néhány jelenet erejéig a vadnyugat egyik ikonjának számító gőzmozdony és vasút is felbukkan. Bár a környezet valós, csak a sorozat kedvéért nem fektettek le újra síneket a kanyon oldalában. A video második felében több hasonló jelenetet is láthatunk, ám ezek már a jövőben játszódó futurisztikus helyszíneket leplezik le. Érdekes még a hatalmas markológép, valamint a szétnyíló arcú robot megvalósítása is. Ugyanígy a még félkész testű robot is megér egy misét, amelynek kezét leszámítva minden porcikája 3d-s modell csupán.

Az Important Looking Pirates csapata számos látványos projekten dolgozott már az elmúlt években. Több sorozat, így a Black Sails is gazdagítja portfóliójukat, de néhány mozifilm mellett számos reklám elkészítésében is közreműködtek.

MEGOSZTÁS:
Meshmag