Igen részletes video az Alien: Covenant titkairól

Egy ekkora projekt, mint az Alien: Covenant elkészítéséhez rengeteg csapat segítségére szükség van. Most a Moving Pictures stúdiója mutatta meg, ők mit tettek hozzá a filmhez.

Hogy az Alien: Covenant valójában minek a folytatása – a legendás Alien szériáé vagy a könnyen feledhető Prometheusé, arról lehet vitatkozni. Ahogy arról is, hogy jó film lett-e. Arról viszont már kevésbé, hogy látványosra sikerült-e, mert bizony az lett. Nem csak az idegen világot teremtették meg lélegzetelállító módon, de az űrhajók és persze az idegenek is nagyon jól mutatnak. Ebben pedig jelentős mértékben közreműködött a Moving Pictures stúdió is. Ők mutatták meg a napokban, hogy pontosan mely jeleneteket hogyan építettek fel. Részletes video született.

A bő négyperces bemutató elején rögtön az ikonikus, patkó alakú idegen űrhajóval nyitnak. Majd következik néhány mozgalmasabb jelenet, ahol hőseink még csak feltérképezik a kies terepet. Itt érdekesség, hogy a színészek külön-külön lettek felvéve, majd szépen rávarrták őket az adott helyszínre. Amelyet teljes egészében 3d-s modellekből építettek fel. Szintén látványosra sikerült az egyik idegen is, amelyet aprólékosan építettek fel. A video második felében az egyik tömegjelenetet leplezik le, amelyben rengetegen lelik halálukat meglehetősen kegyetlen módon.

Ami viszont a régi Alien filmek rajongóinak is tetszhet, hogy – ha csak ritkán is, de – használtak maketteket és valós díszleteket is. Ilyen például a lapos leszálló hajó is. Ennek valós méretű modelljével vettek fel néhány jelenetet, amit aztán szépen felturbóztak. Persze voltak olyan jelenetek, ahol ezt egyszerűen csak egy 3d-s modellel helyettesítették.

Az Alien: Covenant természetesen nem a stúdió első komoly munkája. Korábban olyan filmeken dolgoztak, mint az új Jumanji, a Kingsman, a Passengers, a Ghost in the Shell vagy épp a legutóbbi Pirates of the Carribbean mozi és a Wonder Woman. Jelenleg pedig olyan projekteken dolgoznak, mint az új Godzilla, valamint több Disney adaptáció.

MEGOSZTÁS:
Meshmag