Seeds kee dee Agie

0

Fujifilm GFX 50S, GF32-64mmF4 R LM WR @ 32mm, ISO100, f/8, 1/100sec

Az eget kémlelve, autóinkkal a fennsíkon húzódó út szűk kanyarulatait követtük. Az érdekes fényekre vadásztunk, amit az errefelé monszunnak nevezett időszak gyakran produkál. A levegőt a zápor és a néhány percenként lecsapó villámok mély morajlása töltötte be. Mordori hangulat…

Kiszálltunk. Fejemben a “remek idő a fotózásra” gondolata viaskodott fizikai ismereteimmel, mely szerint nem bölcs dolog ilyenkor a szikla szélére kiállni egy karbon állvánnyal… De a többiek szerint a jó kép mindent megér 🙂 Így hát villámmágnesként álltunk a peremen és – mintha bármitől is védne – sapkámat mélyebbre húzva figyeltem a megnyíló felhő játékát a fénnyel, mellyel lágy foltokat rajzolt a tájra.

Seeds-kee-dee’ Agie: Prérityúk folyó (ma Zöld folyó), a hajdan ezen a területen élő Shoshone indiánok nyelvén.

www.gaborbakos.com

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply